10 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 10.00'da Cumhuriyet Parkında gerçekleştirilen kutlama programına; Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk Boz, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, protokol üyeleri ve emniyet mensupları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.  İl Emniyet Müdürü Sönmez yaptığı konuşmasında, “Hiçbir kişi kuruluş ve kuruma vefa, minnet veya yakınlık gerekçesiyle ayrım yapmadan hukuk içinde adaletle, özelde Karamanlılara genelde tüm halkımıza var gücümüzle, aşkla, şevkle hizmet etmeye söz veriyoruz. Bu vesile ile ulvi görevi yerine getirirken en değerli varlığını hiç çekinmeden veren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi, minnetle anıyorum, emekli olan ve görevde bulunan mensuplarımıza da aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu günler geçirmelerini diliyorum.”dedi.

Lütfü Sönmez’in konuşmasının ardından polis motosikletleri ve araçlarının gerçekleştirdiği tören geçişinin ardından etkinlikler Polisevinde İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez tarafından tebriklerin kabulüyle devam etti. Polis Haftası nedeniyle çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından  ödüllerin verilmesi ve  düzenlenen kokteyl ile program sona erdi.