Memur Sen Karaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajı:
"Toplumun doğru ve sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır.

Gazetecilerin hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacaktır. Türk basını, Türkiye’nin bugün geldiği seviyeye ulaşmasına da değerli katkılarda bulunmuştur. Şüphesiz basınımızın gösterdiği gelişmede en önemli pay basın çalışanlarına aittir. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakârca görev yapmaktadırlar. Basın çalışanlarının haklarının korunması, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacaktır. Gazetecilerimizin katkılarının yalnız basın sektörümüzü değil demokrasimizi ve dolayısıyla ülkemizi geliştireceği de unutulmamalıdır. Bugün ülkemizde her türlü fikir özgürce tartışılmakta ve basınımız herkesin düşüncesinin kamuoyuna aktarılması konusunda önemli görev yapmaktadır. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında yaşanan bazı aksaklıklar da hiç şüphesiz ki demokrasimiz geliştikçe ortadan kalkacaktır. Basının gelişimini sürdürebilmesi, evrensel ölçütlerde çalışabilmesi ve kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi, basının çoğulcu yapısını koruyacak yasal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi ve meslek çalışanlarının sosyal güvenlik ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesiyle olanaklı olacaktır. Basın çalışanlarının sorunlarının duyarlı yaklaşımlar ve gerekli yasal düzenlemelerle çözülmesi ve olumsuzlukların en aza indirilmesi umuduyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutlar, bu zorlu görevde sizlere başarılar dileriz,"dedi.