Karaman Belediyesi’nin büyük bir ilgiyle takip edilen şehir dergisi İmaret’in 13. sayısı arşivlerdeki yerini aldı.
İslam coğrafyasının acıyla, kanla, gözyaşıyla yoğrulduğu bir zamanda İmaret, savaş ve şehir dosyasıyla okurlarına yeni ufuklar açtı. Uzman bir ekip tarafından hazırlanan derginin son sayısında; Şehir, Fetih ve Savaş, Fethi Bekleyen Şehir Mekke, 2. Dünya Savaşı Yıllarında Karaman, Hamza Zindanları, Milli Mücadelede Karaman, Osmanlı- Karamanoğulları Savaşı gibi konular ilgi çeken başlıklardan sadece birkaçı.   

Her medeniyetin savaşa ve barışa dair farklı bir bakış açısı olduğunu vurgulayan Mehmet Kurtoğlu, savaş ile fetih arasındaki farka dikkat çekerek, Roma’nın acımasız ve zalim savaşlarıyla İslam’ın fetihçi yayılışını anlamanın mümkün olamayacağını dile getiriyor.  
Ahmet Cengiz, 18. yüzyıldaki savaşların Larende halkına yansımasını, Tuba Gültekin, Milli Mücadele yıllarındaki Karaman’ı anlatıyor bu sayıda. Mehmet Çalışkan ise yıllardır bitmeyen kardeş kavgasını, Osmanlı-Karamanoğulları savaşlarını irdeliyor. Ziya ve Rıza Duru ise, 1. Dünya Savaşı yıllarında Mısır Seydi Beşir kampındaki Karamanlı esirleri anlatıyor. Zülfü Güler de Fuzuli’nin savaş karşıtı sözlerini hatırlatıyor. 

Dergide ayrıca Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun kaleme aldığı, Erzurum’da başlayıp Karaman ve Konya’da devam eden “Erzurum’daki Konak” isimli hüzünlü hikâye de, okumadan geçilmemesi gereken bir yazı olarak dikkat çekiyor.