Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN'ın 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi mesajı

Süleyman KAHRAMAN, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Mesajında Çanakkale’nin aziz milletimiz için ayrı bir yere ve öneme sahip olduğuna dikkat çeken Vali KAHRAMAN, bu büyük zaferin milletimiz için hem onur hem de ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Vali KAHRAMAN mesajında şu ifadelere yer verdi:

Vatanından  kopmayı en büyük ve en acı ayrılıklardan biri kabul eden ecdadımız, Çanakkale’de gösterdiği direnişle vatan sevgisinin en eşsiz örneklerinden birini ortaya koymuştur.  Milletimizin istiklâlinin sembolü haline gelen bu zafer milletimiz için büyük bir onur kaynağı olduğu gibi, bu toprakları yurt bilen her insan için aynı zamanda bir ilham kaynağıdır. Nesillerimiz ecdadımızın inançla ve cesaretle yazdığı bu destandan ilham alarak, bu güzel ülkeyi daha güzel, daha mamur hale getirmenin mücadelesini verecektir. Dünya bu zaferle şuna da şahit olmuştur: bir milletin hayatında inanç ve cesaret, maddi imkânların ötesinde bir yere ve değere sahiptir. Eğer inandığınız değerler uğruna canınızı hiç çekinmeden ortaya koyacak bir cesarete sahipseniz, bu inancı ve cesareti ortadan kaldıracak bir ordu ya da silah olamayacaktır. Tüm dünya Çanakkale’de bu inanca ve cesarete şahit olmuştur.

Biz bu şanlı destanı nesilden nesile aktararak, bu mukaddes emaneti daima hatırlayacak ve hatırlatacağız. Bu inançla Çanakkale Zaferi’ni en içten duygularla kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, hiç çekinmeden canını ortaya koyan  tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yad ediyorum."dedi.

..............



AK Parti İl Başkanı Süleyman Atik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Biz, Çanakkale ruhunu kendimize rehber edinmiş bir milletiz” dedi. 
                                                                                                               
Elde edilen büyük zaferin, Türk tarihinin altın sayfalarından birisi olduğunu belirten Atik, tüm Dünya’ya “Çanakkale geçilmez!” sözünü duyuran binlerce Mehmetçiğimize şükran ve minnet duyduklarını kaydetti.

Atik, Çanakkale zaferini, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin kaderini değiştiren ve yaşamak hakkına şerefiyle ulaşan bir milletin kahramanlık destanı olduğunu hatırlattı.

Bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel delili olduğunun altını çizen Atik, “Çanakkale; Türk milletinin, birlik ve dirlik içinde olduğu müddetçe; feragat ve dayanışma duygusuyla, iman ve mücadele ruhuyla, her türlü badireyi atlatabilecek iradeye sahip olduğunun ispatı niteliğindedir” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin özellikle genç nesillere çok iyi anlatılması gerektiğine vurgu yapan Atik, “ Bu bizim şehitlerimize borcumuzdur. Tarihin bilinmesi de ayrıca geleceğimizin teminatıdır. Çok iyi bilinmelidir ki kanla sulanan bu topraklar, geçmişte nasıl kutsal bilindiyse bundan sonra da kutsal bilinecektir” dedi.

Atik son olarak; Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla andı ve Yüce Allah'tan rahmet diledi.





KARAMAN MİLLETVEKİLİ VE TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN’IN ÇANAKKALE ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA YAYINLADIĞI YAZILI MESAJ:


''Çanakkale Zaferi, tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk Milletinin tüm dünyaya vermiş olduğu bir mesajdır. Fedakârlığın, onur ve haysiyetin, vatan sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyetin bir millet için ne ifade ettiğinin bir özetidir. Tüm dünyanın artık tarihin derinliklerine gömüldüğünü düşündüğü bir sırada kendi küllerinden yeniden doğan bir milletin tarihe düştüğü bir kayıttır. Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik ve kardeşliğimiz sahip olduğumuz en değerli kazanımımız olmuştur. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. 

Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir.''DEDİİmkânsızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor manevi şahsiyetleri önünde saygıyla eğiliyorum.


...............

 
KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN: 
“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ”

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar; Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir. Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır. Dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun, tabyalar ve bataryalar arasından yükselen vatan sevgisi ve iman gücünün, cesaretle gösterilen hamiyetli iradenin müstesna bir örneğidir. 

Türk Milletinin vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesiyle destanlaşan kahramanlığı karşısında, hiçbir gücün duramayacağı, Çanakkale'de bir kez daha dünyaya ilan edilmiş olan bu zafer, Türk Ulusunun özgüvenini tazelemiştir.

Hayatlarının baharında, aziz vatanımızı korumak için canlarını veren şehitlerimizin hak ve hatıralarının her zaman farkında olunması gerekmektedir. Millet olarak, yurt topraklarının ve bağımsızlığın korunması için nasıl bir savaş verildiğini bilmek, bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek; Çanakkale Zaferi’ni ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanan bilinci muhafaza etmek ve bu bilinci genç kuşaklara aktarmak zorundayız. 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 97. yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve fedakâr milletimizi minnetle anıyor ve “bu topraklar için toprağa düşenlerin” aziz hatıraları önünde kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

.................



KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI KAMİL UĞURLU’NUN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI
Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Uğurlu mesajında; “Çanakkale Zaferi vatan topraklarını savunmak için şahlanan Türk Milletinin en büyük destanlarından birisidir. Zamanın en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu zafer, adını tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir. Bu vesileyle bugünlere ulaşmamızı sağlayan, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzuru ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.


..................


Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi'nin 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Basın Açıklaması
Çanakkale Ruhu Emperyalist Güçlere En Güzel Cevaptır

Asırlarca İslâm’ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimiz, şanlı mazimizde çok defa olduğu gibi Çanakkale’de de tarihin seyrini değiştirmiş, insanlığa pek çok hizmetlerde bulunmuştur.

Çanakkale, tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakârlığın ve sabrın destanıdır. Evden barktan geçerek, yardan ayrılarak, ölümü gülerek karşılayacak bir babayiğitliğe sahip olarak yazılacak bir destandır.  Çanakkale destanında ve topyekûn millî mücadelede de açıkça müşahede edilmiştir ki; fakr-u zaruret içerisindeki bir millet, ihlâs sırrı ve uhuvvet bağı ile el ele verince, kendisinden sayıca kat kat büyük orduları yenmiştir.

Bu aziz millet tarihte hiçbir zaman uzun boylu esaret altında kalmaya tahammül etmediği gibi, bundan sonra da sonsuza kadar boyunduruk altına girmenin ezasına katlanamaz. Bir Batılının ifadesiyle, her milletin müdafaadan ümidi kesildiği anda bu milletin taarruzu başlamaktadır. Çünkü bu millet vatanını hiçbir ucuz beklentiye kurban etmemiş, değerlerini korumak dışında hiçbir hayalin peşinde koşmamıştır. Vatanına ve değerlerine bağlılık adına beklentisiz olmak ve adanmışlık duygusu ile hareket etmek, öyle ciddi bir güç kaynağıdır ki, bunlara sahip olan insan, hiçbir zaman yeise kapılmaz, hâdiselerin karşısında her zaman dimdik durur ve sarsılmaz bir iman ve ümitle onların üzerine yürür.  Çanakkale Savaşı bu noktada Türk milletinin, dik ve sarsılmaz duruşunun ve ümitvar oluşunun destanının yazıldığı yerdir.
Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları da bünyesinde barındırmaktadır. Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiş, vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğini sergilemiştir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünmeden verilebileceğini de cesurca ortaya koymuşlardır. 

Diğer taraftan Mehmetçik, Akif’in “Ostralya’yla beraber bakıyorsun; Kanada!/ Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk” şeklinde şaşkınlığını belirttiği, güneyiyle kuzeyiyle bütün dünya ülkelerinin üzerine geldiği ve en zor şartların yaşandığı Çanakkale’de bile mürüvveti elden bırakmamıştır. Anadolu kahramanları, düşmanı eline geçirdiği, her türlü eza ve cefayı uygulayabileceği halde bunu yapmayıp, bir misafir muamelesi sergilemiştir. Şimdi, Filistin’de, Irak’ta yapılan canilikleri, insanlık dışı eza ve cefaları gördükçe bu kahramanların büyüklüğünü bir kez daha anlıyor, saygıyla yâd ediyoruz.  Biz o idik, onlar da bu.

Milletçe kahramanlarımızın ortaya koyduğu bu Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtacız. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatı ve milletimizin emperyalist güçlere en güzel cevabıdır.

Bu inançla Eğitim-Bir-Sen olarak Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.

..............


Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Mehmet SERİN'in mesajı;
ÇANAKKALE ZAFERİ 97 YAŞINDA. ECDADA RAHMET OLSUN… 

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Ulu Önder Atatürk’ün bu sözü, Çanakkale’de zaferin nasıl kazanıldığının özeti gibidir. Türk tarihine bir milat olarak yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin eşsiz direnişinin en güzel yansımasıdır. Çanakkale’de verilen mücadele sayesinde, Çanakkale boğazını geçmek isteyen emperyalist güçler, hem Çanakkale’nin soğuk ve karanlık sularına hem de tarihin derinliklerine gömülmüştür.
  
‘’Çanakkale bugün toz ile duman/ Düşmanda imkan var, Mehmet’te iman/ Alem görsün el mi, bey midir yaman?/ Burda son söz Türk’ün sözü olacak/ Nefer şehit, ordu gazi olacak…  Boğaz’da cihana karşı durmuştu/ Etten ve kemikten kilit vurmuştu/ Zabiti neferi karar vermişti/ Vatan bugün bizden razı olacak/ Nefer şehit, ordu gazi olacak…(Esat KABAKLI)’’ Her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale’de, istiklale susamış ve şehit olmuş bir milletin prangalarını kırmasına şahit oluyoruz. 
 
Çanakkale Zaferi, bağımsızlığını her şeyden üstün tutan, topraklarını her türlü güce karşı canı pahasına koruyan Türk askerinin, Türk Milletinin yokluğa rağmen, yoksulluğa rağmen tek yürek olarak cephede kahramanca çarpışmasının en anlamlı ödülüdür. 
 
Umudun ve cesaretin hiç yitirilmediği ve dünya tarihini değiştiren Çanakkale Savaşları, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’na zemin hazırlamıştır. Çanakkale zaferi, Cumhuriyet adlı büyük eserin önsözüdür adeta. Baştan sona kanla yazılmış, et ve kemikle örülmüş destansı bir abidedir Çanakkale.
  
Çanakkale’de savaşanlar, “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir” diyen Atatürk’ün askerleriydi. 250 bin şehidin verildiği Çanakkale Savaşlarında yansıtılan ruh, bugün hepimizin kılavuzudur ve 97’inci yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin ışığı bugün hala bizleri aydınlatmaktadır. 
 
Bu nedenle eğitimcilere büyük görev düşmektedir. Toplumun adsız neferleri olan öğretmenler, çocuklarımıza Çanakkale Savaşlarını, Çanakkale Zaferi’ni, 250 bin şehidi niçin verdiğimizi çok iyi anlatmalıdır. Her gencimiz Çanakkale’yi mutlaka görmeli, Çanakkale’deki ruhu teneffüs etmelidir. Bu milli bilinci her gencimizin zihnine ve ruhuna tıpkı bir gergefe işler gibi nakşetmeliyiz.
 
Çanakkale Zaferi’nden 97 yıl sonra da ülkemiz çeşitli saldırılarla karşı karşı karşıyadır. Türkiye’nin bölünmesi için sessiz, dikkatli bir şekilde bekleyenler bugün ard arda hamleler yapmaktadır. Güzelim ülkemizi bölmek amacıyla hazırlanan bombanın pimi çekilmiştir. Açılım adı altında başlatılan süreç, teröre, bölücü ve işbirlikçilere karşı verilen mücadeleyi kırmaya hizmet etmekte ve hainlerin elini kolaylaştırmaktadır. Öte yandan Türk Milleti’ne işlemediği suçların faturası çıkarılmakta, çeşitli safsata raporlarla Türkiye’nin boynuna soykırım yaftası yapıştırılmaya çabalanmaktadır. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiği bugünlerde herkesin el el vermek, birlik, beraberlik içinde hareket etmek gibi bir mecburiyeti vardır.  Çanakkale’deki dirilişi çok iyi bilen bir millet olarak, bu zor dönemleri de aşacağımıza inanıyoruz.
 
Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi olarak bu vesileyle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97’inci yıldönümünü kutluyor; Ulu Önder Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ecdada bir kez daha rahmet olsun. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

.................



Karaman Tüm Sanayici Ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim kurulu şube Başkanı Rıfat KARAULU, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
KARAULU mesajında, Çanakkale Zaferi’nin vatan ve bayrak söz konusu olduğunda bu Millet’in herhangi bir etnik ayrım gözetmeksizin tek yürek olarak canı pahasına neleri yapabileceğinin ispatı olduğunu belirtti. Çanakkale Zaferi'nin, tarihe yazılmış eşsiz bir başarının örneği olduğunu vurgulayan KARAULU, şunları kaydetti: 
     ''Türk milleti Çanakkale'de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi, millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Bu düşüncelerle, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.'' Dedi.