AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi; “10 Ağustos 2014 tarihi ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Bu tarihte milletimiz Cumhurbaşkanını ilk defa kendi oyları ile seçmiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda oyların %51,79’nu alarak seçimi kazanmış ve Türkiye’nin halkın doğrudan kendi oyları ile seçtiği ilk cumhurbaşkanı olmuştur. 
10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi, ülkemiz demokrasisi için de bir milat olup; halkımız güçlü bir irade ortaya koymuş,  Cumhur; demokratik ve güçlü bir Türkiye yolunda kararlığını göstererek Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hür iradesiyle kendisine başkan olarak tayin etmiştir. 
Cumhuriyet tarihimizde hatta 2000 yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin sandık başına gidip oyları ile yani doğrudan doğruya halkımızın kendi tercihiyle belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı’nın doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi ile eski Türkiye dönemi kapanmış, Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemi başlamıştır. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile milli iradenin ve demokrasinin mutlak zaferi de dünyaya ilan edilmiştir. 
10 Ağustos 2014 tarihinde Başkanını seçen irade, 15 Temmuz menfur darbe girişimini de kendi seçtiği Cumhurbaşkanı ve Başkomutanının çağrısı ile ülke genelinde adeta ölümü öldürerek ve canını ortaya koyarak esaret ve zillete karşı durmuş, sokaklara, meydanlara inerek, namluluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilmiş, tanklara karşı yürümüş milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu kutsal mücadele esnasında bu kardeşlerimizden 172'si sivil, 63'ü polis, 5'i asker olmak üzere 240'ı şahadet makamına ulaşmıştır. Yine o gece kahramanca darbecilerin üzerine yürüyen kardeşlerimizden 2195 tanesi gazilik rütbesine ulaşmıştır. Bu vesile ile bir kez daha şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tedavileri süren yaralılarımıza da Yüce Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum. Ayrıca canı pahasına milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkan, esaret ve zillete karşı duran aziz milletimize de sonsuz şükranlarımı ve en derin saygılarımı sunuyorum. 
15 Temmuz hain darbe girişimi sonucu oluşan manzara; milli irade ve demokrasimize ve bin yıllık vatanımızın tek bir taşına ve bir karış toprağına dahi göz dikenlerin ödemeyi göze alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır. Yine bu manzara, Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; Ülkemizin istikrarlı siyaseti, güçlü ekonomisi ve reformlarıyla dünyaya örnek bir ülke olma yolunda daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğinin ve 2023 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır.” dedi.