Kent Konseyi Kadın Meclisi, son olarak; topladığı kitap ve oyuncakları, kırsal kesimde yaşayan ve durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına gönderdi.

    23 Nisan çocuk bayramı nedeniyle düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan oyuncak ve kitaplar, kolilere konularak Sarıveliler’e bağlı Dumlugöze köyüne gönderildi. Zaman zaman Karamanlı hanımlara düzenledikleri kermes, yardım çayı gibi faaliyetlerle elde edilen gelirleri, muhtaç durumda olan öğrencilere burs olarak verdiklerini belirten Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun eşi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Uğurlu; geçtiğimiz günlerde gittiği Dumlugöze köyünde gördüğü manzaradan etkilenerek, orada yaşayan çocukları bir nebze olsun sevindirebilmek için böyle bir kampanya yapmak istediklerini söyledi.

    Dumlugöze köyünün merkeze uzaklığı sebebiyle birçok yönden eksiği olduğunu ifade eden Hilal Uğurlu: “Kent konseyi hanımları olarak Dumlugöze’de ilk başta çocuklara yönelik bir eylem yapalım dedik. Dostlarımızdan aldığımız yardımlarla kitap ve oyuncak alıp, 23 Nisan’da bu çocukları sevindirmek istedik. Bunun dışında burayla ilgili projeler geliştiriyoruz. Satranç federasyonu ile görüştük ve oradaki çocuklar için bir satranç sınıfı açacağız. Bu hediyelerin arasında satranç takımları da var. Ayrıca bu köyde bir de kütüphane kuracağız. Onların kente olan uzaklığını yaptığımız bu faaliyetlerle ve sevgimizle bir nebze olsa da yakınlaştırmak istiyoruz” dedi.