Vali Murat Koca’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Murat Koca 24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı. Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında; “ 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor ve yürekten kutluyorum.

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven, bireyler olarak yetiştirmeleridir.

Sevgili Öğretmenlerimiz; ülkemizin her köşesinde; çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinizden ve yetiştirdiğiniz her öğrenciye bu bilinçle yaklaştığınızdan hiç şüphem yok.  Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor,  sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.  

....................   

Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı;

İnsana yapılan yatırımın en önemli yatırımdır.
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan,   Öğretmenler günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

ELVAN mesajında, “Her yıl olduğu gibi, bu yıl da 24 Kasım´ı Öğretmenler Günü olarak hep birlikte kutlamanın mutluğunu yaşıyoruz. 21. yüzyılda ülkelerin gelişebilmesi, çağı yakalayabilmesi ve diğer ülkelerle yaşanan küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin en büyük şartı çok iyi eğitilmiş gençler sayesinde mümkün olabilecektir. 

Eğitim alanında çok hızlı ve baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı ülkemizde gençlerimize ve yavrularımıza nitelikli ve kaliteli eğitim hizmeti sunabilmek için en büyük görev baş tacımız sevgili öğretmenlerimize düşmektedir. Eğitim kalitesinin daha da artırılması ve bu alanda mevcut olan sorunların giderilmesi konusunda son yıllarda çok ciddi çalışmalar yapılmış ve özellikle Milli Eğitime ayrılan bütçe diğer kurumların çok önüne geçmiştir. Yapılan yatırımlar ile Ülkemizde okulu ve öğretmeni olmayan köy ve yerleşim yeri kalmamıştır. Son yıllarda Karaman’da da eğitim seviyesinin arttırmasına yönelik, eğitim mekanlarının iyileştirilmesine yönelik çok önemli projelere imza atılmıştır.  Çünkü, insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu, Ülke olarak hızla gelişebilmek için çok iyi eğitilmiş insan gücüne sahip olmamız gerektiğinin bilinci ile hareket ediyoruz.  

Çok iyi eğitilmiş insan gücü yetiştirmek de elbette ki insan odaklı, özverili, bilgi ve tecrübesi yetkin eğitim gönüllülerinin yani öğretmenlerimizin gayretleri ile olmaktadır.  Çünkü öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizi ve Milletimizi hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak özgüveni gelişmiş eğitimli nesilleri yetiştirmek için şefkat ve özveri ile her türlü fedakarlıkda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını diler, görevi uğruna şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.
 

...................


Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün Kutlama Mesajı;
“Eğitim, toplumların kalkınmasında en önemli faktördür. Eğitim bakımından yeterli ve güçlü olan toplumlar, kalkınma ve refah sağlamada önemli avantajlara sahiptirler. Öğrenme sürecinde de insanın en büyük yardımcısı öğretmenlerimizdir.

 Öğretmenlik, toplumumuzdaki en saygın, en kutsal görevlerden biridir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınlara hazırlanması gibi güç ama, o ölçüde anlamlı bir görevi üstlenen öğretmenlerimizin, Ülkemizin geleceğinin kurulmasında oynadıkları belirleyici rol çok önemlidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi içinde bulunduğumuz yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli kültür ve tarihimize bağlı olarak yetişmelerini sağlayan, ülkemizin her yerinde ve her şartta fedakarca görev yapan öğretmenlerimize minnettarlığımız çok büyüktür. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir.

Öğretmenler Günü'nde Başöğretmen Atatürk'ü rahmet ve şükranla anıyor, geçen yıllarda, terörist saldırılarda hayatını kaybeden öğretmenlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor,
bu duygu ve düşüncelerle tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

....................

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun Kutlama Mesajı;

“Doğruyu, güzeli, iyiyi ve her alanda yeniliği savunan, gerçekleri anlatan, bazen ailemizden bile yakın olan, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlar, bu kutsal görevlerinde başarılar dilerim.” Dedi 

..................


KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in Öğretmenler Günü Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Başöğretmen Atatürk’ün, ‘Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir’ şeklindeki ifadesi doğrultusunda bizler de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak Türkiye’deki üniversiteler içerisinde farklı, aranan ve tercih edilen bir üniversite konumuna gelmek için gençlerimize ve çevremize ışık verme gayreti içerisindeyiz.

Bu vesileyle bir insanı yetiştirerek topluma faydalı bir birey haline getirmenin kudretini en iyi bilen öğretmenlerimizin ve öğretim elemanlarımızın öğretmenler gününü kutluyor, kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi


....................

 Ak Parti İl Başkanı  Kerim Dereli'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı;

Dereli mesajınde;

''Yüksek duygularla donatılmış insanın gerçek ve güzel insan olabilmesi için akıl, zekâ, irade gibi güzelliklerini doğru ve faydalı kullanabilmesi için eğitim ve öğretime ihtiyacı vardır. İlk eğitimini ailede alan insan, ilim tahsilini de öğretmenden almaktadır. Geleceğin Türkiye’sini öğretmenlerin süzgecinden geçiren metanetli yürekler, güçlü omuzlar ve kuvvetli kafalar inşa edecektir.  “Öyleyse insanın şekil almasında en önemli unsurlardan biri, ruh ve gönül mimarlarımız olan öğretmenlerimizdir. Onların emeklerine kadirşinaslık gayesiyle belirlenen bir 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü daha yaşarken, gelmiş geçmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bütün eğitim camiasına hayırlar getirmesini, geleceğin Türkiye’sine daha çok huzur, düzen ve gelişmişlik getirmesini diliyorum”.
Öğretmenlerin daha huzurlu bir eğitim-öğretim süreci yaşayabilmeleri ve gelecek nesillerimiz olan çocukların çağdaş standartlarda yetişebilmelerini sağlamak amacıyla AK Parti iktidarında ‘önce eğitim’ dedik “‘Oku, düşün, uygula, neticelendir’ sözüyle yeni nesle teoride ve pratikte sonuca odaklanmayı öğütleyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz, eğitimde kaliteli yetişmiş nesiller hedefiyle çabasını sürdürüyor. Elbette ki yapılacak icraatlar bitmemiştir ve hızla devam edecektir. Eğitim sistemimizin can suyu, geçip gittikleri yerleri yeşerten öğretmenlerimizin daha nice mutlu Öğretmenler Günü’ne kavuşmalarını diliyor, onlara hayatta daima başarılar temenni ediyorum. Ebediyete irtihal eden ve şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, emekli öğretmenlerimize de minnet, saygı ve sevgilerimi sunuyorum,”dedi.


.......................
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul'un Kutlama Mesajı ;

 ‘’ Türk modernleşmesinin en önemli adımlarından 1924 Eğitim ve 1928 Yazı Devrimi sayesinde bugün çağdaş ülkeler olma yolunda ilerleyen bir ülkede modern ve demokratik zihinlere sahip, devrimci gururu üzerinde taşıyan nesiller yetişmiştir. Bu nesilleri yetiştiren mimarlar ise Türk Modernleşmesinin bayrağını daha da ileriye taşıyan öğretmenlerimizdir.

Ancak bugün ülkemizde eğitim sisteminde çok ciddi sıkıntılar yaşanmakta, bir taraftan on binlerce öğretmenimiz atanmayı beklerken diğer taraftan öğrencilerimiz son on yılda eğitim sistemimizin yapboz tahtasına dönüştürülmesi sonucu büyük sorunlarla karşılaşmaktalar. Her yıl değişen eğitim ve sınav sistemimiz ile eğitim düzeyimiz Dünya standartlarının gerisinde kalmaya mahkum edilmiştir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği eğitim sistemimiz ve bu sistemin baş tacı öğretmenlerimiz son yıllarda olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım tarihini buruk bir şekilde karşılamaktadır. Bugün öğrencisi ve öğretmeni ile birçok sorunun yaşandığı eğitim sistemimiz maalesef sürdürülebilirliğini kaybetmiştir.

Unutulmamalıdır ki, öğretmenler sadece bir meslek icra etmemekte, memlekete ve geleceğe yön vermektedirler. Öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermeyen iktidar yetkilileri, öğretmenlerimizin memlekete hizmetlerine saygı duymayarak ve onları hiçe sayarak büyük vebal altındadır. Bir an önce ülkemizin geleceği ve emeğe olan saygı adına öğretmenlerimizin çalışma koşullarının düzenlenmesi, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi gerekmektedir. Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve şükran duyguları ile anıyor 24 Kasım Öğretmenler günümüzü kutluyorum. ‘’ dedi


....................

Karaman Mhp İl Başkanı İsmet Hatipoğlu'nun Kutlama Mesajı;

Hatipoğlu mesajında;''Bilindiği üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin üzerinden 85 yıl geçmiştir.

Bu tarihi gün ise 32 yıldır Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Üzerimizde hiçbir şeyle ölçülemeyecek büyüklükte emekleri bulunan öğretmenlerimizin elbette haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.

Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz millet varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır.

Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Evlatlarımızın küçük yaşlarda başladıkları eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasında; öğretmenlerimizin göz nuru, şefkati, merhameti ve öğütleri belirleyici bir niteliktedir.

Örnek davranışlarıyla bilgi pınarlarından içirdikleri öğrencilerinin zihniyetini ve kişiliğinin oluşmasını temin eden bu güzide mesleğin mensuplarını gözümüz gibi sakınmamız gerekmektedir.

Ancak öğretmenlerimizin özverili ve gayretli çaba ve çalışmalarına rağmen, hala sorunlarının altında ezildiklerini görmek bizim için son derece üzüntü vericidir.

Şurası tartışmasız bir gerçektir ki; yüksek idealleri kafasında taşıyan, belirlediği kutlu hedeflere ulaşmak için çok mücadele veren bir yönetim anlayışının her şeyden önce geleceğin mimarı öğretmenlerini memnun ve mutlu etmesi lazımdır.

Millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolu, hızı ve kalitesi; doğal olarak öğretim kadrosunun niteliği ve huzuru ile yakından alakalıdır.

Bu itibarla kanayan ve tahammülü kalmayan bir noktaya gelen atanamayan öğretmenlerin beklentilerini karşılamak ve çağrılarını cevapsız bırakmamak çok önemlidir.

Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum.Görevlerini başarıyla bitirip emekli olan öğretmenlerimize de sevgi ve şükranlarımızı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum,''dedi.


.................

Karaman Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Bayram'ın öğretmenler günü mesajı;

''2023 hedeflerine ulaşmada en değerli varlığımız şuurlu, ahlaklı, maneviyat sahibi gençler olacaktır. Bu yüzden gençlerimizin ve onları eğitmekle yükümlü öğretmenlerimizin sahip olduğu imkânları arttırdığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabiliriz. Bu gençleri hiç şüphesiz, öğretmenlerimiz yetiştirecekler. Türkiye'nin en ücra köşelerinde fedakârca çalışan ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin gayretleri de her tülü takdire şayandır.Öğretmenlerimizin bu anlamlı günü kutlu olsun,''dedi.

.................

Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Eren ABAY 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı;

Abay  açıklamasında ; 

''Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

Eğitimin temeli şüphesiz öğretmenlerdir. O öğretmenler ki, insanları cehaletten kurtarıp onlara gerçeği anlatırlar. Üzerinde yaşadığımız ve fedakar atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu yurdu sevmeyi, onun için gerekirse canımızı vermeyi, bize öğretmenlerimiz öğretirler. Bağımsızlığımızı simgeleyen ve Türk’ün her zaman özgür yaşayacağını göklerde dalgalanarak bütün dünyaya haykıran şanlı bayrağımızı sevmeyi, ona saygı göstermeyi bize ilk kez kim öğretti? Öğretmenim, sana sevgi, sana saygı… Çok değerli Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun''Dedi.

................

Karaman Eğitim Bir Sen Şube yönetimi öğretmenler günüyle ilgili bir mesaj yayınladı. 

Sendika yönetimi mesajında;

''Öğretmenler Günü Sivilleştirilmeli, Öğretmenler Özgürleşmelidir 

Öğretmenler Günü, ihdas edildiği günden bugüne içi doldurulamayan, yasak savmak kabilinden törenler ve beylik konuşmalarla geçiştirilen, süreç içerisinde öğretmenlere pratikte herhangi bir katkı sunamayan, çocuk masumiyetinin suni teneffüsüyle bugüne kadar gelmiş, ideolojik devletin bir ritüeli olmaktan öteye geçemeyen bir ‘belirli’ gündür.

24 Kasım Öğretmenler Günü, ihdas edenlerin, yani 12 Eylül darbecilerinin ruhunu yansıtmakta ve izlerini taşımaktadır. Öğretmenler Günü vasıtasıyla yapılan törenler ve ritüeller sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanmaktadır. 12 Eylül darbesini yapanlar milletin vicdanında yerini nasıl meşrulaştıramadıysa, darbenin himmetiyle “öğretmenlere de bir gün olsun” diyerek tahsis edilen bu gün de öğretmenler nezdinde meşruiyet ve aynı şekilde kabul sorunu yaşamaktadır. Milletin duygu dünyasına, düşüncelerine, tercihlerine pranga vuran antidemokratik müdahalelerin zirve noktası olan darbenin akabinde; bu suçu işleyenlerin Öğretmenler Günü ihdas etmeleri, yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek arzularından kaynaklanmıştır. 1981’de kutlanmasına karar verilen ve 12 Eylül 1983 tarihinde Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği yayınlayarak kışla düzeni anlayışını kutlama törenlerine giydiren ve aradan geçen süre içerisinde yapılan yönetmelik değişikliklerinde de özüne dokunulmayan bir mecburiyeti içeren kutlamalar trajikomik sahnelere neden olmaktadır. Dayandırdıkları, kutsiyetini oluşturdukları devletin ideolojik saplantısını yansıtan totemci yaklaşım, milletin bin yıllık geçmişini bir kalemde silip atmayı sevimli kılmaya çalışan yaklaşımlar içermektedir. Geçmişinden bugüne Öğretmenler Günü uygulamaları, darbeci ürünü olduğunu ortaya koyan örneklerle devam etmektedir. Kutlamalarda adeta, “Öğretmenler Günü kutlanacak! Kutla!”  komutunun gereği yerine getirilmektedir. Öğretmenler Günü, öğretmenler için kutlama eziyetinde katlanılan bir gündür. Öğretmenlerin yoklama yapılarak geniş salonlarda toplandığı ve antidemokratik diskur çekildiği, 28 Şubat ertesi Öğretmenler Günü kutlamaları hatıralardadır. Bu yıl da hafta sonuna rastlayan 24 Kasım, tüm öğretmenlere katılma mecburiyeti içeren talimatların çıkarıldığı törenlerle eziyet günü algısı üretecek yaklaşımlar eşliğinde devam etmektedir. Öğretmenler Günü’nde yönetici ve öğretmenlerimizden müteşekkil heyetlerin protokolü oluşturan zevatı ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutlatmaları, komedi programlarındaki skeçlere seza uygulamalar olarak dikkat çekmeyi sürdürecektir. Öğretmenlerin günü kutlanacaksa, bu, militarist biçimde öğretmeni belli saatte, belli yerde bulunmaya zorlayarak değil, öğretmeni bir makama götürüp günümü kutla yaklaşımı yerine, bütün devlet erkânının da hocası olan öğretmenleri kendi mekânlarında ziyaret eden ve önemseyen bir nezaketle olacaktır. Yıllardır devam edegelen şablonların yönetmeliklerle devam ettirilmesi sorgulanmalıdır. Öğretmenlik mesleğinin önemine, öğretmenlerin vazgeçilmezliğine ilişkin olumsuz görüş serdeden hiçbir toplum, hiçbir ülke ve hiçbir rejim görülmemiştir. Hal böyleyken, Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerin vazgeçilmezliğine, öğretmenlik mesleğinin çok büyük önemine ilişkin hamaset yerine, öğretmenleri irite eden dayatmalardan ziyade,  her yıl tekrarlatılan temcitten öteye geçilerek öğretmenlik mesleğinin ağırlığına yaraşır kutlamalar ön plana çıkarılmalıdır. Toplumun inşacısı, köklü medeniyetlerin mimarı ve taşıyıcısı olan; herkesin hayatında anlamı, şekillenmesinde yeri bulunan öğretmen kavramını, pratikte bir faydası olmayan, resmi kutlama programında yer alması dolayısıyla kutlanması külfete dönüştürülen Öğretmenler Gününü ritüellerinden arındırmak gerekmektedir. Öğretmeni ideolojik boyacı olarak değerlendirmeyen bir eğitim sistemi ışığında, ideolojik görüntüden sıyrılmış, öğretmenlerin gönülden iştirak edecekleri, kökü derinlerde bir Öğretmenler Günü özlemiyle, tüm öğretmenlerimizin emekleri karşısında eğiliyor, Öğretmenler Günü’nün sivilleştiği, öğretmenlerin özgürleştiği, mesleğin itibarının ön plana çıktığı günlerde buluşmak dileğiyle,''dedi.