Ziya Hotamışlı yaptığı açıklama da:Yaşadığımız günlere tanıklık eden, hepimiz adına bunları haberleştirip tarihe not düşen ve bu yönüyle çok önemli bir görev üstlenen tüm basın mensuplarının gününü kutluyoruz.

Her türlü zorluklara rağmen kıt imkanlarla olayları bizlere aksettiren basın mensuplarına yürekten teşekkür ediyoruz.

Basınımızın üzerindeki tarihi görev ve sorumluluk onların ; toplumun gözü ,kulağı ,eli,ayağı ,gür sesi ,aklı ve maşeri vicdanı olmaları sebebiyle kutsal bir meslek icra etmelerindendir.

Küçücük bir haberin  ,bir fotoğrafın bile gelecekte ne gibi bir değer taşıdığını, tarihi bir belge olduğunu biliyoruz.Bu yüzden toplum adına haber peşinde koşan basın erbabına her türlü kolaylığın sağlanması ,basın hürriyeti açısından da oldukça önemlidir.

Karaman’ımızdaki basın camiasının objektif , tarafsız ve basın ahlakına sadık kalarak verdiği her haber kamu vicdanının doğru bir şekilde oluşması açısından vazgeçilmez bir değerdir.Kanaat ve tavırların doğru oluşması için doğru bilginin aktarıldığı vasıta olan basın, bu yüzden kutsal bir vazife ifa etmektedir.

Basın hürriyetinin kısıtlandığı ,engellendiği ,yasaklandığı yada güvenilirliğini zedelediği bir ortamda bilgi ,kanaat ve fikir hürriyetinin gelişmesinden de bahsedemeyiz.Basınımızın kamu adına yaptığı hizmette, neleri yansıttığı kadar neleri yansıtmadığı-yansıtamadığı da  geleceğimiz açısından tarihi bir sorumluluktur.

Haber peşinde koşarken; pek çok tehlikeleri göze alarak gece gündüz kıt kanaat imkanlarla fedakarca çalışan Karaman’ımızın güzide basın mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyoruz.10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten sevgi ve saygılarımızla kutluyor,görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyoruz” dedi.