Türk Dilinin Başkenti Karaman, Türkçenin Bülbülleri İle Şenlendi
Karaman Tüm Çalışanlar Derneği organizasyonunda, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi işbirliği ve katkıları ile düzenlenen Türk Dilinin başkenti Karaman'daki şölene;
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu ile il dışından misafirler, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
30 bin Karamanlının farklı bir coşku yaşayarak stada sığmadığı gecede Tunus, Tacikistan, Azerbaycan,Güney Afrika, Endonezya, Moğolistan, Mısır, Fas, Bosna-Hersek, Bangladeş, Makedonya ve Slovenya’dan gelen 62 öğrencinin seslendirdiği şiir, şarkı ve halk oyunları gösterileri izleyicileri zaman zaman sevindirdi, zaman zaman hüzünlendirdi. 
Sunuculuğunu İlker Gültekin ve Mozambikli Shakira İssofo’nun yaptığı programda, Kemal Kaynaş Stadyumu'nda yoğun bir ilgi vardı. Yabancı öğrencilerin seslendirdiği ‘İnsanlık el ele, bir beyaz mendil, gülüm benim, ikimiz bir fidanın güller açan dalıyız,kara değil mi, göçmen kızı, Antepin hamamları,zahidem” adlı parçalarla farklı bir programın yaşandığı Karaman'da, Güney Afrikalı, Endenozyalı ve Azerbaycanlı öğrencilerin iç Anadolu  yöresine ait halk oyunları, Tanzanyalı  ilgiyle takip edildi.

Türkçe Dünya dili oldu
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmada, Türkçenin dünya dili olduğuna dikkatleri çekerek, 25 ülkeden gelen 62 öğrenciyle tarihi bir program yaşadıklarını ifade etti. Türkçenin aynı zamanda sevginin de dili olduğunu belirten Vali Kahraman, bu etkinliğin, Karamanoğlu Mehmet Bey'in, Hz. Yunus ve Hz. Mevlana'nın yaşadığı coğrafyaya yakıştığını dile getirdi. Türkçe Olimpiyatlarının olması gereken dünya için beslenen sevgi ve harcanan emek demek olduğunu ifade eden Vali Kahraman “Karamanoğlu Mehmet Bey kadar hassasiyet sahibi olan, kalpleri Hz. Yûnus misali aşkla dolu olan öğretmenlerimizin emeği tüm dünyanın umududur. İnsanlık için dünyanın dört bir yanına giden saygıdeğer öğretmenlerimizin her birine minnettar olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Onlar bu ülkenin yüz akıdır. Onlar mazimizin ve istikbalimizin teminatıdır.” dedi.
Bu sevginin mimarlarına en samimi duygularla teşekkür eden Vali Kahraman, “Ecdadımızın inşa ettiği eşsiz medeniyeti bizlere hatırlattıkları için ve sevgiyle inşa edilen yenidünyayı bizlere anlattıkları için bu dostlarımızın her birine müteşekkiriz. Onlar Türkçenin başkentinde bize insanlığın nasıl el ele verebileceğini gösterdiler.” dedi.
 
 
Vali Kahraman, "Bu olimpiyatın hedefinde huzuru tesis etmek, barış inşa etmeye yönelik çaba yatmaktadır. Bu olimpiyatlar milletimizin sözünü ve özünü yaşatma çabası olup, bu sorumluluğu daima taze ve canlı tutma isteğidir. " diye konuştu. 


Misafir öğrencilerin sahne gerisinde öğretmenleri ile ayrı bir heyecan yaşadığı programda, Karaman Valisi Süleyman Kahraman'a, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu'ya, organizasyonun sponsorlarından Avanoğlu Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Avan’a  Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan tarafından plaket verildi.
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, organizasyonun dünyanın en önemli barış projelerinden olduğunu belirterek, olimpiyatların  Türkçe ekseninde dünyayı buluşturan büyük bir sevgi ve kaynaşma şenliği olduğunu söyledi.
Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da yaptığı konuşmada dünyanın dört bir yanına Türk kültürüne ait değerlerin bu organizasyonlarla taşındığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.


Karamanlıların stada sığmadığı programda, 10. Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği tüm öğrencilerin ve protokolün söylediği olimpiyat şarkısı ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.