Karaman Valisi Murat KOCA'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı;

Vali KOCA yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Milletimizin kendisini yok etmek isteyen güçlere karşı kazandığı 30 Ağustos Zaferinin 90. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. Türk Milletinin nice fedakârlıklarla verdiği İstiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi; kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfadır. 

Bu zafer, yok edilmek istenilen bir milletin içinde bulunduğu tüm imkânsızlıklara rağmen, varını yoğunu ortaya koyup, milli birlik şuuru ve vatan sevgisiyle kenetlenerek kazandığı ve sonunda Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı azmin ve kararlılığın neticesidir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusunun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir. 26 Ağustos 1071'de kazanılan Malazgirt Zaferi Anadolu’nun kapılarını milletimize açtığı gibi Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran 30 Ağustos zaferi de Anadolu’nun ebedi olarak Türk vatanı olmasını perçinlemiştir. 

Bu duygularla, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Karamanlı hemşehrilerimin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum,''dedi. 

...........................

KARAMAN MİLLETVEKİLİ, TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI:

''Zafer ve kahramanlık destanlarımızın simgesi haline gelmiş olan Ağustosların, bu milletin tarihinde ne derece önemli bir yere sahip olduğu herkesin malumudur. 30 Ağustos 1922, destansı mücadelelerinden birini daha tarih sahnesine yazan ve nihayetinde büyük bir zaferle şanlı mücadelesini taçlandıran Türk Milletinin tüm dünyaya;  fedakârlığın, onur ve haysiyetin, vatan sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyetin bir millet için ne ifade ettiğinin tarihi yıldönümüdür aslında.
Tüm dünyanın artık tarihin derinliklerine gömüldüğünü düşündüğü bir sırada kendi küllerinden yeniden doğan bir milletin tarihe düştüğü bir kayıttır. Bu zafer sadece askeri bir başarı olarak kalmamış tarih sahnesinde yeni bir Türk Devletinin kurulmasını da sağlamıştır. Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik ve kardeşliğimiz sahip olduğumuz en değerli kazanımlarımızdan biri olmuştur. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. 
Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan topraklarını dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir.  İmkânsızlıklar içinde büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir. 
Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde Türk Milletinin ve onun bağrından çıkmış Ordumuzun bayramını kutlar, bizlere bu vatan topraklarını emanet eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yâd ederim,''dedi.


............................


KARAMAN MİLLETVEKİLİ MEVLÜT AKGÜN’ÜN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI;

Tarihin dönüm noktalarından biri olan Birinci Dünya Savaşı sonrası oluşturulan şartlar ile Osmanlı Devletinin eli kolu bağlanmıştır. Devlet ve millet hayatının devamına imkan tanımayan ağır yaptırımlarla dolu olan Mondros Mütarekesinden hareketle yurdumuz her yönden işgal edilmişti. 
Tarihte yeniden ve daha güçlü bir biçimde yer almamızı sağlayan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Tarihi boyunca özgür yaşamış Türk milleti bu işgale boyun eğmeyeceğini Büyük Atatürk’ün önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile tüm dünyaya göstermiştir.
Türk milleti, tarihin en şanlı mücadelelerinden birini, yediden yetmişe tüm halkın katılımıyla gerçekleştirmiştir. Kurtuluş Savaşı sonunda, yüzlerce yıl üç kıtada hüküm sürmüş Osmanlı Devletinin yıkıntıları üzerinde yeni Türk Devleti kurulmuştur. 
90. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin vatan sevgisini ve hiçbir şeyle değişmeyeceği özgürlüğünü her şeyin üzerinde tuttuğunu açıkça ortaya koymuş ve milletimizin hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığını, şartlar ne kadar güç olsa da olsun zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden birisi olmuştur.
Milletimizin önünde, mücadelenin devamı olarak ulaşmamız gereken büyük hedefler bulunmaktadır. Geçmişteki mücadelelerimizden ve zaferlerimizden aldığımız güç ve moral de yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir, Cumhuriyetimizin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti nitelikleri doğrultusunda çağdaş medeniyet hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmalıyız. 
Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Kahraman Ordumuza ve vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum,''dedi.


.............................

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI KÂMİL UĞURLU'NUN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI:
“30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜĞÜNE OLAN DÜŞKÜNLÜĞÜNÜN BİR GÖSTERGESİDİR”

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’ni ve aziz vatan topraklarını bizlere emanet eden başta Ulu Öder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri şükranla andığını belirtti. 

Başkan Uğurlu açıklamasında;''30 Ağustos’un önemli bir zafer olmasının yanında Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün de bir göstergesi olduğunu vurgulayarak: “30 Ağustos Zafer Bayramı; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde tüm imkânsızlıklara rağmen halkımızın sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Türk milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.
Gururla andığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum,” dedi.

........................

Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı;

''Tarih boyunca birlik ve beraberliği yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran Türk milletinin, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da elde ettiği büyük zaferle birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

''Bugün bizlere düşen, bütün imkansızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.
Çok şükür ki bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan cumhuriyetimiz, aziz milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün daha da kalkınmakta, daha da güçlenmekte, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Barış içinde bir arada yaşama tecrübesini, tarihten tevarüs ettiği adalet ve eşitlik ilkesini cumhuriyetini demokrasiyle taçlandırarak gösteren Türkiye, bugün bölgesinin üstün bir gücü ve istikrar unsuru olarak, bölgesel ve küresel barışa da değerli katkılar sağlamaktadır. İnanıyorum ki Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün kardeşliğimize kast eden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, çok daha parlak, çok daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır.

Bu anlamlı gün dolasıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Büyük Zafer'in 90. yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum,''dedi.

..........................

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin GÜNGÖRER 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı;
''Türk tarihine Altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta Kocatepe'de başlayan ve 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Tarihi boyunca özgür yaşamış Türk milleti, işgallere boyun eğmemiştir. Esareti kabul etmeyeceğini Başkumandan Atatürk'ün önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile tüm dünyaya göstermiştir.
Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan bu zafer, asil Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü özgürlük mücadelesidir. Dünyada esaret altında yaşayan diğer ulusların da özgürlük mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer aynı zamanda, Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları oluşturan Türk devrimini başlatan bir kıvılcımdır.
30 Ağustos zaferi, Türk milletinin hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığını, şartlar ne kadar güç olursa olsun zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir. Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Aziz milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum,"dedi.

...........................

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARAMAN İL BAŞKANLIĞI ADINA İL BAŞKANI AHMET ERTUĞRUL'UN  30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI: 

''Bağımsızlığın ve özgürlüğün sevdalısı önderimiz Mustafa Kemal  ATATÜRK’ün silah arkadaşları ile bundan tam 90 yıl önce verdiği mücadelenin, gösterdikleri kahramanlığın ve o gün yazılan şanlı destanımızın bizlere bırakılan en büyük miras ve aynı zamanda en büyük emanet olduğunu biliyor ve bu anlamlı günde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yılında bize bırakılan bu büyük destanın coşkusunu bir kez daha yaşıyor, o gün kazanılan zaferin büyük sevincini bir kez daha yürekten hissediyoruz.

90 yıl önce yazılan destanımızın taçlandığı böylesine anlamlı bir günde, tam da içinden geçmekte olduğumuz şu zorlu günlerde, ülkemizin birlik ve beraberliğine el uzatanların bilmesi gereken odur ki; din, dil, ırk, inanç farklılığı gözetmeden özgürlük mücadelesini kardeşçe veren ülkemizin yazdığı bu büyük destan ve bu bağımsızlık mücadelesi hiçbir zaman bitmeyecektir.  İşte böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden okunması, yeniden bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir.

Yine işgal yıllarında sorumluluk sahibi olmalarına rağmen halkımızın bağımsızlık ruhunu köreltmeye çalışan unsurlar, bugün de ülkenin önemli noktalarında bulunmakta, yine küresel güçlerle işbirliği yapmak çabasındadır. İşin vahim yanı ise 1920'li yıllarda maşa olarak kullanılan Yunanistan yerine bugün Türkiye'yi kullanmak peşindedirler. Özünde Kuva-i Milliye ruhu var olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak emperyalizmi dize getirmiş ülkemiz halkının, emperyalizme maşa olarak ne Suriye'de ne de terörün ellerinde can vermesine izin vermeyeceğiz.

Bundan 90 yıl önceki emperyalist güçlerin, bugün silahların ötesine geçerek zihinlere yayılmak ve toplumları bugünün farklı araçları ile kontrol altında tutmak istediği bilinen bir gerçektir. İşte bu nedenle, zamanın ruhunun çok çok ötesine geçmiş büyük lider Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözlerini bugünün koşulları içerisinde yeniden okumalı ve bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle emperyalist zihniyete karşı mücadeleye devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle bu destanın kahramanları olan başta ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ile anıyor, onların bizlere bıraktığı bu zaferin bayrağını yılmadan, yorulmadan, ilelebet taşıyacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz,''dendi.

........................

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı;

Mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın dillere destan bir istiklal mücadelesi olduğunu ve bu mücadelenin tüm uluslara umut olduğunu ifade eden Muğlu, şunları kaydetti:

"Bu önemli zafer yokluk ve imkansızlıklar içinde bulunan Türk milletin özgürlüğüne olan bağımlığı ve inançla kazanılmıştır. Bu dik duruş direniş ezilen, sömürülen başka milletlerinde umudu olmuştur. Yani bu zafer sadece Türk milleti için değil Tüm dünya için önemli bir zaferdir. Bize düşen bundan sonra bu zaferi her zaman iyi anlamak birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır. Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in kahraman mensupları ve aziz Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını büyük bir rahmet ve şükranla anıyorum."dedi.


....................

Karaman AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı;

"30 Ağustos, aziz vatanımızı işgal edenlere karşı, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde verdiği eşsiz kurtuluş destanının adıdır." dedi.... 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Selçuk ANKARALI, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu söyledi.
Başkan Ankaralı, mesajında şöyle dedi: "Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı tüm dünya milletlerine örnek olacak bir destanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ifade etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağlamış ve büyük Türk Milleti emsalsiz bir destanla bağımsız ve özgür yaşama arzusunu, vatan toprağını işgal edenlere hak ettikleri dersi vererek göstermiştir. Tarihin ender kaydettiği destanlardan biri olan Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi, Anadolu topraklarının ilelebet Türk yurdu olarak tescil edilmesini sağlamıştır. 30 Ağustos, Türk Milleti'nin gücüne, iradesine ve azmine inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kanları ve canları uğruna bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

.......................

İl genel Meclİs Başkanı Mustafa BAYIRIN  30 Ağustos zafer bayramı mesajı

''26 Ağustos 1922 de başlayıp 30 Ağustos 1922 de son bulan ve düşmanın yurttan kovulması ile sonuçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı vatan toptaklarının emperyalist güçler tarafından işgal edilemeyeceğinin en büyük kanıtıdır.

26 Ağustosta “size savunmayı değil ölmeyi emrediyorum” diyerek mehmetciğimizi motive eden Mustafa Kemal Atatürk ile Dumlupınarda büyük taarruzu kazanmış ve düşmanı İzmirde denize dökmüştür.

Bu savaşta ülkemizin bütün bölgelerinden Lazı, Çerkezi, Kürdü ve Türküyle hasılı Anadolu topraklarında yaşayan herkes vatan mücadelesine koşmuş ve başarmıştır.

Bugünde Ülkemizde karışıklık çıkarmaya çalışanlar Dumlupınara baksınlar, oradan milletimizin birlik ve beraberliğini göreceklerdir.

Bu anlamda Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvetlerimizin Zafer Bayramını kutlar Saygılar sunarım,''dedi.