S.S. Karaman Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Recep Afacan, geçtiğimiz Mayıs ayında kurdukları kooperatif hakkında bilgi verdi.

Kooperatif Başkanı Recep Afacan yapmış olduğu açıklamada; ''2011 yılının Mayıs ayında Marangozlar Mobilyacılar Odası ve Madeni Tornacılar Kaynakçılar Odası ile birlikte esnaf arkadaşlarımızın dükkan ihtiyaçlarından dolayı kurulmuş olan kooperatifimizin bu güne kadar yapmış olduğu işler hakkında bilgi vermekteyiz.

Kooperatifimize 324 adet üye kaydı yaparak Karaman il Özel İdaresine ait olan 310.000 metrekare büyüklüğündeki arsayı kooperatifimiz bünyesine kattık ve borcunu ödedik. Arsayı parselasyon yaparak tapu kayıtlarını kooperatifimize aldık. Kişi başı 427 metrekare arsa tahsis edilmiş olup bunun yanı sıra sosyal tesisler , camii , idari bina vs. proje kapsamında yer alacaktır. Buna göre plan tadilatı  yaptırıldı ve  plan – projeleri çizilerek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış olup 2013 yılı yatırım programına alınarak kredi desteği sağlanmıştır. Kooperatifimiz dükkanlarının yapımındaki maliyetin % 70’ini Bakanlık , %30’unu ortaklar karşılayacak olup , bakanlığın karşıladığı %70’lik kısım kura çekiminden itibaren 15 senede geri ödenecektir. 10 Mayıs 2013 tarihinde yapacağımız olağan genel kurulda alacağımız ihale kararına göre Haziran ayında kooperatifimizin inşaatlarının yapım ihalesini yapmayı planlamaktayız.

Bu çalışmalarımızda bizlere sürekli yardımcı olan ve hiçbir desteğini esirgemeyen Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan’a , Milletvekilimiz Mevlüt Akgün’e , Valimiz Murat KOCA’ya , Belediye Başkanı Kamil UĞURLU’ya , Karaman İl Özel İdaresi Başkanı Mustafa BAYIR’a ve emeği geçen herkese şahsım  , Yönetim Kurulum ve esnaf arkadaşlarımız adına  teşekkür eder saygılarımı sunarım.'' dedi