15 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilen programa Vali Murat Koca ve eşleri hanımefendi Vildan Koca, Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk Boz, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
  Bifa Lisesi öğrencilerinin folklor gösterileriyle başlayan program Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından Kültürel Yansımalar Karma Resim Sergisi’nin açılışının yapılmasıyla devam etti. Açılışın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta Karaman turizmi hakkında yapılan çalışmaları içeren bir konuşma gerçekleştirdi.

  Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında: “Turizm,  ülkelerin ekonomik yaşamında giderek ağırlığını arttıran bir sektör olmasının yanı sıra ülkelerarası ilişkilerin gelişmesine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bu misyonuyla turizmin bir “Barış Projesi” olduğunu düşünüyorum. Turizm sayesinde ülkeler ve topluluklar birbirlerini daha çok tanımakta, anlamakta ve birbirlerine hak vererek, dünya huzuruna katkıda bulunmaktadırlar.

  Türk turizmi de gerçekleştirilen atılımlarla dünya turizmi içindeki payını ve önemini giderek arttırmakta ve sahip olduğu tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliği ile her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Türkiye, tüketicinin değişen profili ve buna bağlı olarak pazarda oluşan yeni taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip bir ülkedir. Sahip olduğumuz muhteşem doğal zenginliğimiz, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirasımız ve yatırımlardaki hızlı arış Türkiye’yi dünyada yıldızı parlayan bir marka haline getirmiş ve ülkemiz dünyanın önemli cazibe merkezlerinden birisi olmuştur.

  Kültür ve Turizm Bakanlığımız turizm tanıtımına, altyapısına, kültürel değerlerin turizme kazandırılmasına, kaliteli turizm tesisi oluşturulmasına verdiği önemle, gösterdiği çabayla bu potansiyeli dünyayla tanıştırmaya devam etmektedir. Bir açık hava müzesi görünümündeki ülkemiz çeşitli dinlerin bir arada var olduğu hoşgörü ortamını bugünde yaşatıyor ve bu zenginlikleriyle farklı turizm etkinliklerinin gerçekleştirilmesi için yeni imkânlar sunuyor. Bu yönde yapılan çalışmaların turizmi Anadolu’nun içlerine kadar taşıyacağına ve yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Artan ziyaretçi sayımızın bir sebebi de çevremizdeki ülkelerle oluşturulan diyalog ve bu diyalogla ortaya çıkan huzurlu ortamdır. Her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası”nın bu yıl 37.sini kutlamaktayız. Turizm Haftasının turizm sektörüne, Türkiye ve Karaman iline hayırlı olmasını diliyorum.

  Ancak Karaman olarak turizmden pay almak, ilimize daha çok turist gelmesini sağlamak için bizim de buna hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Karayolunun kenarında inşaat atıklarının ve çöplerin  olduğu bir şehre merak ederek turist gelir mi ? Onun gözündeki Karaman, Aktekke Cami, Yunus Emre, Taşkale, İncesu Mağarası, Karadağ değil, yol kenarındaki çöplük imajıdır. İyi bir turizm sezonu geçirmemiz temennisiyle, sektörün gelişimine emek veren herkese teşekkür ediyor, turizme; tatilci, işveren ve emekçi olarak katkıda bulunan herkesin turizm haftasını kutluyorum. ”dedi.

  Vali Koca’nın konuşmasının ardından “Turizm ve Turist” konusunda şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından verildi.Program müzik dinletisiyle sona erdi.