İHH ülkemizde ve dünyada yetim kardeş bilincini artırmak ve yetimlere yönelik projeleri gerçekleştirmek üzere 1 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyada Yetim Dayanışma Günleri düzenliyor.

Bu yıl ülkemiz dahil 41 ülkede düzenlenen 427 etkinlik ve proje ile 180 bin yetime daha mutlu bir dünya oluşturmak için yardım dağıtımlarından yetimhane açılışına, yerinde denetimlerden yetim eğlencelerine birçok faaliyet düzenleniyor.

Bu kapsamda yapılan etkinliklerden biri de hafta sonunda ilimizde düzenlenen piknik oldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Çocuklarımızın daha mutlu bir dünyaya sahip olmaları için çalışmalar yapıyoruz. İlimizde 90 yetime sürekli burs desteği ile dönemsel yardımlar yapıyoruz. Ayrıca piknik, sinema, sportif faaliyetler ve gezi gibi etkinliklerle çocuklarımızın sosyalleşme adına ihtiyaçlarını giderme çabasındayız. Hamdolsun, şiddetli yağış uyarısının yapıldığı bir günde Allah bizlere güzel bir gün nasip etti. İnanıyoruz ki cennet kokusu en yakınımızdan en uzağa el uzatılan yetimlerimizin üzerinde. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ediyoruz.” denildi.