ŞİDDETTEN kaçtı sokaklarda yaşamaya başladı. Fark edildi, sığınma evine alınarak  barınmaya başladı. Ne ailesi, ne de akrabaları sahiplendi. Hayatı kayıplarda yaşayan kadın, şimdi 11 gündür kayıp.
KONYA’da Kadın Sığınma evinden parka gezmeye çıkan 50 yaşındaki Songül Duran bir daha geri dönmedi. 
10 Ağustos sabahı barındığı Konya Şefkat Derneği bünyesindeki Kadın Sığınma Evinden ayrılan ve kendisinden 11 gündür haber alamayan Duran için, dernek yetkilileri arama çalışmalarını hızlandırdı.
KARAMAN’DA GÖRÜLDÜ
Edinilen bilgilere göre, İstanbul’da yaşadığı dönemlerde eşinden ayrılan şiddet mağduru kadın sokaklarda yaşamaya başladı. 1998 yılında İstanbul Haydarpaşa Tren Garında çaresiz halde bulunan Songül Duran (50)’nin yeni evi o yıldan bugüne Konya Kadın Sığınma Evi oldu.
AKRABALARI SAHİPLENMEDİ
Konya Şefkat Derneği Başkanı Hayrettin Bulan; “Psikolojik rahatsızlığı var. 10 Ağustos 2013 tarihinden bu yana kayıp. Polise bildirdik. Onu arıyoruz. Facebook’ta resmini yayınladık. Bize en son gelen ihbarda Karaman’da Atatürk Parkı civarında görüldüğü söylendi. Bizde çıktık geldik. 
Songül Duran, İstanbul’da yaşıyor iken, eşinden şiddet ve eziyet gördüğü için zulümden kaçmış ve sokaklarda yaşamaya başlamış. Ailesi ve Akrabaları hiç ilgilenmemiş. Haydarpaşa tren istasyonunda yatarken güvenlik görevlileri onu fark etmiş.  Daha sonra bizler ilgilendik. Ve Kadın Sığınma evinde barınmaya devam etti. Gidecek yeri yok. Kimseye zararı yok. En son çıktığında dernekten ayrıldığında ayağında terlik üzerinde siyah yelek varmış. Pembe renkte bir de eşarbı varmış.
Songül Duran’ı bulan gören duyan, 155 polise, ya da Şefkat Derneğine 0332-351-2765- 0535-733-77-13 nolu telefonları arayabilirler. 7/24 saat ulaşabilirler. 
Dernek olarak hayatından endişe duyuyoruz. 2 çocuğu varmış. Arayan ailesi de yok. Gariban kimsesiz. Hatta gıyabında eşi tarafından boşanılmış. Umutlu bir bekleyiş içinde arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi.