İl Özel İdaresi,  aşırı personel giderinin olması nedeniyle 4857 sayılı İş Kanununun 29. Maddesine Türkiye İş Kurumu, Yol-İş Sendikası ve ilgililere iş akdinin feshiyle ilgili olarak bildirim yaparak 58 işçinin iş akitlerinin fesih edildiğini açıkladı.

19 büro personeli, 3 bekçi, 5’i ağır vasıta şoförü olmak üzere 10 şoför, 5 iş makinası operatörü, 4 formen, 3 aşçı, 3 asfalt işçisi, 1 topoğraf, 7 atölye ustası, 1 temizlik işçisi ve 2 içme suyu işçisi olarak görevinde bulunmuş 58 işçinin kıdem ve ihbar tazminatları ile kullanılmayan izin paraları dahil olmak üzere kanuni bütün mali yükümlülükleri yerine getirilecek.

Karaman İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre İş akdi fesih edilen 58 İl Özel İdaresi işçisi, hiçbir ayrım gözetilmeksizin emekliliğe hak kazanmış kişilerdir.

Yapılan açıklamada,  personel giderinin bütçenin yüzde 100’den daha fazla olmasından dolayı 58 işçinin çıkarıldığı belirtildi.

Yapılan bu işlem neticesinde Karaman İl Özel İdaresinin asli işlerinin yapılmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyeceği, bütçede büyük tasarruflar sağlanarak Karaman’da İl Özel İdaresinin hizmet alanlarında daha fazla yatırım yapılacağının bilgisi de yapılan açıklamada yer alıyor.