13 Mayıs 2012 Pazar günü saat 20.30'da Kemal Kaynaş Stadyumunda gerçekleşen halk konseri organizasyonuna Vali Süleyman KAHRAMAN'ın yanı sıra, Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü ELVAN, Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk BOZ, Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal ÇOKDİNÇ, Vali Yardımcıları Ferhat BURAKGAZİ ve Erkan İsa ERAT, KMÜ Rektörü Prof.Dr. Sabri GÖKMEN, Gençlik Hİzmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım AYDOĞDU, protokol üyeleri, kalabalık bir vatandaş topluluğu ve basın mensupları katıldı.

Karaman'ın, "Türkçe'nin başkenti" olduğunu ve buna layık olabilmek için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Vali KAHRAMAN Türk Dil Bayramının sadece bir eğlence olarak algılanmamasına gerektiğine değindiği konuşmasında "Dil bayramı sadece bir festival değildir. Kutlamalar her sene daha kapsamlı olarak yapılmaktadır. Bu sene 10 Mayıs'ta ülkemizin başkenti Ankara'dan Türkçe'nin başkenti Karaman'a 'Türk Dili Treni' hareket etti. Trenle Karaman'a gelinceye kadar durduğu her yerde Türkçe'mize dikkat çekecek faaliyetler içinde bulunduk. Gençliğin 3. Türkçe kurultayını yaptık. Kutlamaların eğlence boyutu için de bu konseri düzenledik. Herkesi tekrar güzel Türkçe'mize sahip çıkmaya davet ederek, iyi eğlenceler diliyorum"dedi.

Belediye Başkanı Kamil UĞURLU'da Valilik ve Belediye olarak Türkçe'ye hizmeti geçen, yardım eden, bu dili en iyi şekilde temsil eden kişi veya kurumlara bir tek ödül verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Bu ödül bir anlamda Batı'daki Nobel ödülünün karşılığı olan çok önemli bir ödül. Bu sene bu ödülü almaya hak kazanan Mehmet DOĞAN yaklaşık 40 senesini Türkçe'ye adayan bir isim. Kendisi Türkçe'nin en kapsamlı sözlüğü olan 110 bin kelime içeren "Büyük Türkçe Sözlük"ü hazırlayan kişidir. Kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." Mehmet DOĞAN'a, ödülü ve plaketi, Vali KAHRAMAN, Milletvekilleri AKGÜN, ELVAN ve Başkan UĞURLU tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından geceye ayrı bir renk ve güzellik katan  "Anadolu Ateşi" dans grubunun sergiledikleri figürler vatandaşlar  tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. "Tiyatro Şubat" adlı tiyatro grubu da sahnede Karamanlı Türk büyükleri Karamanoğlu Mehmet Bey, Hz. Yunus Emre, Piri Reis ve Kazım Karabekir Paşa ile Mevlana Celaleddin Rumi'yi temsili olarak canlandırdı.

Muhteşem bir havai fişek gösterisinin ardından sahne alan Türk Pop Müziği sanatçısı Rafet El ROMAN stadyumu dolduran kalabalığı coşturdu. Küçük hayranı tarafından çiçek taktim edilen sanatçı Rafet El ROMAN güzel Türkçe'nin başkentinde bulunmaktan ve Türkçe'yi bu kadar güzel konuşan minik hayranından çiçek almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.