AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça mesajında ''Polis Teşkilatı, 10 Nisan 1845’ten itibaren Emniyet Teşkilatı olarak hizmetlerine başlamıştır. Devletimizin köklü kuruluşlarından biri olan Türk Polis Teşkilatı, geçmişte olduğu gibi bugün de halk nazarında saygın bir yerde durmaktadır. Çünkü Polis Teşkilatımız toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin teminatlarındandır. Görevini, zor şartlar altında, gece gündüz büyük fedakârlıklarla, vatan ve millet sevgisiyle, bilinçli ve ciddi bir sorumlulukla yerine getirmektedir. Emniyet teşkilatımız her zaman toplumda huzurun ve güvenin sağlanmasında birinci sırada gelen kurum olmuş, bu ortamın oluşturulmasında da milletimizden gücünü almıştır. 
Adalet ve Kalkınma Partisi olarak polisimizin her zaman yanında olduk, milletimizden aldığımız güç ve güvenle Yeni Türkiye artık huzur ortamında büyümesine devam edecektir.

Bu vesileyle Polis Teşkilatımızın 170. Kuruluş Yıl Dönümünde şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan tüm polislerimize aileleriyle birlikte huzurlu, sağlıklı ve başarılı günler diliyorum'' dedi.