Kahvaltı programı ilimiz Stad Çay Bahçesi Mabeyn Salonunda 70 kişinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Kalvaltıya engelli birey ve aileleri, koruyucu ailelerimiz, Aile Danışma Merkezinden rehberlik ve danışmanlık hizmeti alan ailelerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve Eşleri, kurum çalışanları katılmışdı..

Programda konuşma yapan İl Müdürü Hasan Erkan;

Aile kurumu hayatın her evresinde en önemli kurumdur. Destek aldığımız, paylaştığımız ve sığındığımız bu kavram insanların en önemli unsurudur.

Aile kavramı genelde çocuklar için çok önemli görünür. Fakat yetişkin insalar içinde en az çocuklar kadar önemlidir. Ailenin güçlülüğü ve sürekli olması hem çocuklar için hemde yetişkinler için yararlı etkiler oluşturur. Dağılan ve sorun olan ailevi ortamlarda çocukların gördüğü zarar kadar yetişkinlerde bu durumlardan etkilenmekte. Problem olan bir ailede o ailenin bütün fertleri ondan etkilenmektedir.

Bizim Toplumumuzda Aile kavramı çok önemlidir. Ülkemizde aileye verilen önem diğer ülkelere nazaran daha fazladır. Son dönemlerde giderek zayıflamakta olan aile kurumuna gereken önemi vermek ve her zaman aile kurumunu güçlü tutmak hem yetişkinlerimiz hem de çocuklarımız için daha sağlıklı bir geleceğe adım atmanın en doğru yolu olacaktır.

Aile kavramına önem veren ve bugün burada davete icabet eden siz değerli misafirlerimize teşekkür eder, saygılar sunarım”dedi.