Karaman'ın  en büyük ve Türkiye'nin sayılı süt işleme tesislerinden olan Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin, İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz Yürekli, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz ve Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ramazan Çelik’ten oluşan heyetçe ziyaret edildi.

Dün  gerçekleşen ziyarette, Ak Gıda Karaman Tesisleri Üretim Müdürü Murat Günay, Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme tesislerinden biri olan Karaman fabrikasında UHT süt, yoğurt, ayran ve çeşitli peynir ürünleri ürettiklerini belirterek Ak Gıda olarak şu anda Türkiye’nin 5 farklı bölgesinde 5 üretim tesisinde, farklı markada birçok ürün çeşidini ürettiklerini söyledi. Günay, “Karaman Fabrikamız 1100 ton/gün süt işleme kapasitesine sahip olup, şu an 650 ton kapasite ile çalışmaktadır. İşletmemizin süt ihtiyacı Karaman ile birlikte Konya, Kayseri, Niğde ve zaman zaman da süt ihtiyacımıza göre Burdur’a kadar birçok şehirden temin edilmektedir.” dedi.
Görüşmede Karaman için yerel bir hazine olan Divle Obruk Peyniri  ile ilgili bilimsel çalışma ve araştırma yapılması gerektiği üzerinde durularak söz konusu çalışmada Ak Gıdanın da işbirliği yapılabileceği belirtildi.