Ak Parti İl Başkanı Kerim DERELİ'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı; 

Dereli mesajında;''Her milletin tarihinde, yıldızının parladığı anlar vardır. “Bizim milletimizin yıldızının parladığı an da hiç şüphesiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelemizi başlatmak adına Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs günüdür. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda milli hafızamızda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi destansı başarıların da kaynağıdır.
Onun için aziz milletimiz, bilhassa gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuna, diğer bir deyişle istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Çünkü Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.''

Gençlere düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmak olması gerekir.
“'Bu düşüncelerle, öncelikle Soma maden ocağında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ailelerine başsağlığı dilerken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum,''dedi.                                                                                                     

..............                                                                                          

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı  Ahmet AKCA'nın19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı;

Akca Mesajında; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 95. yılını Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle buruk karşıladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum. Bu vesile ile Soma Maden Kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.

.................


AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal DİNÇAY, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dinçay mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte aziz milletimiz vatanımızın işgalden kurtarılması için kenetlenerek azimli ve kararlı bir İstiklal Mücadelesine başlamıştır.

Bu İstiklal Mücadelesi zaferle sonuçlanarak millet egemenliğine dayalı Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Binlerce şehit vererek, yokluklar içinde ve büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti biz gençlere emanet edilmiştir. Bu emaneti birlik ve beraberlik şuuru içerisinde sağlam adımlarla geleceğe taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen elim faciada şehit olan işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun.

Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, dostluk ve kardeşlik bağlarıyla en kısa zamanda Soma’daki facianın yol açtığı yaraların sarılacağına inanıyorum.

Türkiye'nin sorunlarını tek tek çözerek, yakaladığı gelişme ivmesini daha da yukarılara taşıyarak, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için hep birlikte gayret göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini rahmet, saygı ve şükranla anarken, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım,''dedi.