“Bizde Adalet ve Kalkınma Partisi olarak iktidara geldiğimizden bu yana milletimize ve cumhuriyetimize layık olabilmek için devrim niteliğinde kalkınma hamleleri başlattık ve duble yollardan sanayiye, eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, kültürden dış politikaya, adaletten insan haklarına kadar daha pek çok alanda önemli yapısal reformlar gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, Türkiye’yi demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmektir. İnanıyorum ki, geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimizle sımsıkı kenetlenerek, el ele, gönül gönüle 2023'e 100. yıl hedeflerimize doğru süratle yol alıyoruz.

Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 91. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Karamanlıların ve Teşkilat Mensuplarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”
 
Kerim Dereli
Ak Parti İl Başkanı


Mustafa Kemal
Atatürk ve onunla beraber şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren silah arkadaşları çok büyük zorlukların ve imkansızlıkların üstesinden gelerek ve her türlü farklılığımızı sıcak bir kardeşlik ve milli idealler doğrultusunda zenginliğe dönüştürerek 29 Ekim 1923'de ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız.

Ülkemiz özellikle AK Parti iktidarları döneminde büyük bir ivme kazanarak, dünya ülkeleri arasında güçlü bir konuma gelmiştir. 2023 ve 2071 hedeflerimiz, bizi dünya ölçeğinde daha önemli bir konuma getirecektir. AK Parti milli ve manevi değerlerimize önem verip sahip çıkarak , birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine yükseltmek için halktan aldığı iradeyi en doğru şekilde yerine getirmektedir. Ekonomisini güçlendirerek, sağlıkta, ulaşımda, insan haklarında, demokraside ve diğer bütün konularda büyük reformlar yaparak, halkımızın refah seviyesini yükseltmektedir. AK Parti olarak aydınlık bir gelecek inşa etmek için, Cumhuriyetimizin hedeflerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Özellikle son zamanlarda yakalanmış istikrar ortamını bozmak isteyenler olsa da, ülke olarak bu oyunlara karşı tek vücut olarak karşı koyuyor ve bize bırakılan bu Cennet vatanımız üzerindeki tuzaklara dur diyoruz.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canlarıyla kahramanlık destanı yazan, bu güzel ülkeyi bizlere miras bırakan şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle yadediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını tebrik ediyorum.

Ahmet AKCA
Ak Parti Merkez İlçe Başkanı