Ak Parti İl Başkanı  Kerim Dereli'nin Mesajı:

"Annelik kadına engel değildir. Eğitimli ve donanımlı bir anne öz güvenlidir ve gelecek nesillerin öz güvenli yetişmesinde en önemli köprü olur. Tüm bunları dikkate alan AK Parti, kuruluşunda parti programında, iktidarında ise uyguladığı politikalarında kadın ve aileye önemli yer vermiştir. Medeni Kanun, İş Kanunu, Belediye Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Anayasa'nın 10. ve 90. maddelerindeki olumlu değişiklikler, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası, anne-bebek ölümleri oranındaki düşüşü sağlamaya yönelik sağlıkla ilgili ve sosyal alandaki tedbirler, hamilelere yönelik kanuni ve sıhhi düzenlemeler, kadın hakları ile ilgili dünyaca tanınmış sözleşmelerdeki eylemlerin hayata geçirilmesi, ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocuklarına yapılan eğitim yardımının annelerin hesabına yatırılması, engelli annelere veya engelli çocuğu olan annelere yapılan destekler, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik projeler ve tüm bu konuları yönetebilecek derecede güçlü bir icracı bakanlık olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurulmuş olması büyük bir kazanımdır. Bizim icraatlarımız kadınlarımızın ve annelerimizin kendilerini önemsemelerini sağlamaktadır. Bizim medeniyetimiz ve köklerimiz de bu güzelliklere alt yapı hazırlamıştır. Ayrıca siyasi alanda kadınımıza karar mekanizmalarında daha çok görev verilmesi ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu alandaki zihniyet değişikliğine öncü oluşu, kadının ve annenin değerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamış ve annelerimizi toplumda kendilerini yetiştirmeye yönelik faaliyetlerde cesaretlendirmiştir. Sayın Başbakanımız, 'Biz, cennet anaların ayakları altındadır, şeklinde düşünen bir medeniyetin temsilcileriyiz' diyor. Dolayısıyla analık kutsaldır, sevginin, şefkatin, merhametin, gücün, savunmanın, gönlün, muhabbetin sembolüdür. İnsan hangi yaşta veya hangi makamda olursa olsun, mutlaka annesine ihtiyacı vardır. Her zaman kalbimizin baş köşesinde yer alan, güçlü duruşlarıyla fertlerin ve toplumların ayakta kalmasına büyük oranda destek olan annelerimizin, şehit analarının, tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyor, bu anlamlı günün birliğe, beraberliğe, nice güzelliklere vesile olmasını ve her günümüze yayılmasını diliyorum. Tüm annelere sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı  Ahmet Akca'nın Mesajı:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü’nde tüm annelerimizin bu anlamlı gününü kutlarken, bu vesileyle sevgi ve fedakarlığın temsilcisi olan annelerimizin değerinin bir güne sığdırılamayacak kadar çok olduğunu hatırlatmak istiyorum. Anneler yüreklerinde taşıdıkları sevgi, iyilik, güzellik, merhamet ve sabır gibi erdemlerle hayatlarımıza her daim ışık tutmaktadır. Bizleri dünyaya getiren, hayata hazırlayan, sevgisi ve sıcaklığı ile daima aranan annelerimiz vazgeçilmez değerlerimizdir.”

Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüterek koruyan, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı, en mutlu anlarımızda olduğu gibi, en zor günlerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimiz, yetiştirdikleri sağduyulu, ilkeli ve özgüvenli bireylerle sağlıklı ve gelişmiş toplumların temelini oluştururlar.Cenneti onların ayaklarının altına sererek, ona giden yolun annelerimizin rızasına bağlayan ve onlara “üff” bile demeyi yasaklayan yüce dinimizin mensupları olarak, her günü anne günü olarak bilmeliyiz. Üstlendikleri büyük sorumluluk anlayışıyla gelenek görenek ve milli değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında da büyük görevler üstlenmektedirler.

Barışla dolu bir dünyanın temelleri, annelerimizin yetiştireceği dürüst, sağlıklı bireylerle mümkündür. Sevginin ilk kaynağı olan ve çocukları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, yerleri doldurulamaz annelerimizin Anneler Günü‘nü saygı ve minnet duygularımla kutluyorum.