Karaman Ekoloji Derneği'nden -Yenilenebilir Enerji Çözüm Mü? - Dünya Termik Santrallerden Neden Vazgeçiyor? konulu Panel Akçaşehir Kasabasında düzenlendi.

Karaman Ekoloji Derneği ve KAÇEP (Karaman Çevre Platformu) tarafından düzenlenen Yenilenebilir enerji hakkında panele  Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Bartın Platformundan Prof. Dr. Erdoğan Atmış ve çok sayıda davetli katıldı.

Panelle ilgili yapılan açıklamada;''Akçaşehirde düzenlenen panel Karaman açısından çok önemli oldu. Mücadelenin büyütülmesi için  böyle etkinlikler, farkındalık yaratmak için önemli. Panele yoğun katılım oldu. panele konuşmacı olarak Yeşiller ve sol gelecek partisi PM üyesi Prof.Dr.Tanay Sıdkı Uyar  katıldı. Doğal enerji kaynaklarının yeterli olduğunu anlattı, sadece karşı çıkmak yetmez alternatiflerde ortaya koymak gerektiğini  ifade etti. Konuşmacı olarak katılan Prof. Dr.Erdoğan Atmış ise nükleer santrallerin çevre sağlığı açısından doğaya vereceği zararlar açısından  yanlış politikalar olduğunu anlattı. Köylülerin ilgiye izlediği panel soru ve cevaplarla tamamlandı,''denildi.