Akşam üzeri saat 18.00 civarında Yeni Mahalle Mara Yolu adıyla anılan caddenin başlangıcında, Sebahattin Özer İş Merkezi'nin önünde ki yolda, şehre su sevkıyatını sağlayan ana su borusu patladı.

Suyun taziğiyle asfalt yolda büyük çapta çukur oluştu. Olay yerine gelen trafik polisleri ve belediye ekipleri tarafından önlem alınarak yol trafiğe kapatıldı. Başka bir olumsuzluk çıkmamasına karşın emniyet, belediye, itfaiye ve Karaman Gaz görevlileri olay yerinde hazır bulundu. 

Olay yerinde görüştüğümüz Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Emin Ege patlayan ana su borusunun tam dip bir noktada olduğunu, daha öncede buraya yakın bir yerde böyle bir sorunun yaşandığını söyledi. Buna sebep olarakta yolu kullanan ağır tonajlı araçların zamanla borulara zarar verdiğini söyledi. Ege yaklaşık olarak Karaman'ın %60 nın sularının sabaha kadar kesik olacağını bildirdi. Emin Ege mevcut durumla ilgili yaptığı açıklamada;' Şu an şehrimizin  %60 nı besleyen ana su borusu kırıldığı noktadayız. Burada aspes boru var. Bu aspes borular bundan sonra yapacağımız çalışmalarla polietilen boruya çevireceğiz. Büyük ihtimalle yarın sabaha kadar vatandaşlarımız susuz kalacak. Tamiratı sabaha kadar devam edecek 'dedi. 

Yapılacak olan tamiratla ilgili olarak ta bilgi veren Ege;' yaklaşık olarak 5 kilometre mesafeden gelen 80 santimetre çaplı bir borudan takribi olarak 4-5 bin ton su boşaldı. Ana vanayla bu arada başka kapatacağımız vana yok. Şu an depolardan su kapatıldı. Borunun içersinde ki 5 kilometrelik mesafede ki suyun boşalması bekleniyor. Bu suyun boşalmasıyla burası kazılarak, kırılan boru çıkarılarak yerine bahsettiğim polietilen boru takılacak. Sabahada suyu tekrar vermeyi planlıyoruz. Yarın dünya su günü, suyu kullanırken tasarruflu kullanılmasının önemini bir kez daha herkesin anlayacağına inanıyorum. Herkese geçmiş olsun diliyorum.''dedi.

Suyun şiddetinin azalıp, tamamen akımın kesilmesiyle birlikte ekipler patlama yerini müdahale ederek onarıma başladılar.