Belediyenin Kültür Tesisi Mümine Hatun Hanımlar Lokali Yönetimi kültür çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Pazar günü Karamanlı anneler ve çocukları Devlet Tiyatrosu’nda ‘Güzel ve Çirkini’ seyrettiler ve çok eğlendiler.

            Karaman Belediyesi Mümine Hatun Hanımlar Lokali örnek bir etkinlik düzenleyerek, Karaman’da hiç tiyatro oyunu izlememiş çocukları anneleri ile birlikte Konya Devlet Tiyatrosu’na götürdü.

            Pazar günü Konya Devlet Tiyatrosu’nda oynanan ‘Güzel ve Çirkin’ adlı müzikal çocuk oyununu seyretmek için Karamanlı anneler ve çocuklar Konya’ya gitti. Aktekke Kent Meydanı’ndan toplanan aile ve çocukları, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu uğurladı.

Hilal Uğurlu nezaretinde Konya’ya uğurlanan Karamanlı anneler ve çocukları yolcu etmeden önce açıklama yapan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu; insanların sanatla tanışması için destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Uğurlu konuşmasında: “Karaman Belediyesi Hanımlar Lokali son derece pozitif işlere imza atıyorlar. Bende onları tüm gücümle destekliyorum. Bugün de değerli hanımlarımız çok güzel bir etkinlik düzenlemiş. ‘Anne-Çocuk Tiyatro’da’ adı altında, hiç tiyatro izlememiş küçük arkadaşlar, anneleri ile birlikte kendileri için sahneye konmuş olan bir oyunu izleyecekler. Gördüğüm kadarıyla bu organizasyondan gayet memnun gözüküyorlar. Karaman Belediyesi, programını % 60 sosyal belediyecilik üzerine düzenlemiştir. Bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

            “Anne Çocuk Tiyatro’da” etkinliği kapsamında Konya’ya giden anneler ve çocuklar, Devlet Tiyatrosu’ndaki oyunu izledikten sonra Konya Şehitlik Müzesi’ni de ziyaret ettiler.