Vali Murat Koca Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadeler yer veri: “Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü ve en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin tek beklentisi ise sevgidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, aziz Milletimize yararlı hizmetlerinden dolayı gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimize en büyük armağandır.

Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır.

Üzerimizde ödeyemeyeceğimiz hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiç bir maddi değerle mukayese edemeyeceğimiz bütün annelerin “Anneler Günü’nü” kutluyorum. “dedi.



.............

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün Anneler Günü Dolayısı İle Yayınladığı Yazılı Mesaj;

“Sevginin en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü, büyük bir özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimizdir.

Annelerimizin, öncelikle evlatlarına sonra da topluma olan en büyük sorumlulukları; çocuklarını geleceğe iyi vatandaş, iyi insan olarak hazırlamaktır. 

Annelik özünde sadece sevgi ve şefkat bulunan dünyadaki en yüce duygudur. Annenin görevi çocuğunu dünyaya getirdiğinde bitmez; daha başka ve daha anlamlı bir boyut kazanır. Doğduğu andan itibaren toplumsal yaşama dahil olan çocuk, psikolojik olarak da sevgiyle, ilgiyle beslenmek zorundadır. Çocukların çağdaş yaşamın gereklerini kavrayarak; kendi kaderlerini biçimleme yetisine sahip bireyler olmalarında annelerin büyük katkısı vardır. 

Türk kadını her zaman kendisinden önce yardıma muhtaç olana el uzatan ve paylaşmayı seven kişilik özelliği göstermiş; öncelikle insan, sonra da anne olarak sağlıklı nesiller yetiştirmiştir. 

Bizlerden hiçbir şeyi esirgemeyen fedakar annelerimiz yılın sadece bir gününde değil, 365 gününde de hatırlanması analarımız için fazla olmayacaktır. Annelerimize, yaşamlarının her döneminde destek olmak ve bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek bir görev değil, içten gelen bir duygu olmalıdır.

Deneyimleriyle yolumuzu aydınlatan, dünyayı, insanları ve yaşamı sevmeyi öğreten, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayan, bizleri güçlü kılan yüce varlıklarımız annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, tüm annelerimize sevgi ve saygılar sunuyorum.”dedi.
............


BAŞKAN UĞURLU: “ANNE SEVGİSİ SEVGİLERİN EN KIYMETLİSİDİR”

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; Anne sevgisinin sevgilerin en güçlüsü ve en kıymetlisi olduğunu belirtti.

Toplumun temel direğini aile, ailenin temel direğini de annenin oluşturduğunu hatırlatan Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:
“Bir güne sığdırılamayacak kadar büyük ve değişilmez bir sevgiyi bize armağan eden anneler, bireyin dünyaya gözlerini açtığında tanıştığı en değerli varlıklardır. Anne sevgisi ve sıcaklığı, yaşamımız boyunca bir başka şeyle asla değiştirilemez. Annelerin hakkı ödenmez, çünkü annelik gerçekten çok ulvi bir duygu. 
Onlara yılın her gününde hak ettikleri saygı, iltifat, sevgi ve güler yüz fazlasıyla gösterilerek hayır duaları alınmalı, kırıcı ve incitici tavır ve davranıştan mutlaka uzak durulmalıdır. 
Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, varlıklarıyla yaşamımıza renk katan,hayat boyunca sevgi ve şefkatlerini yaşamımızdan eksik etmeyerek bizlere yön veren, dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; Selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


..........

Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin Anneler Günü Mesajı;

"Bizler 'cennet anaların ayağı altındadır' diyen bir inancın mensuplarıyız. Adalet, kardeşlik, barış, sevgi ve saygı gibi kavram ve değerlerin topluma yayılmasında en büyük öğretmen kuşkusuz annelerimizdir. Bu anlamda, geleceğe daha iyi hazırlanan, milletini ve vatanını önceleyen idealist gençlerimizin yetişmesinde en büyük katkı da annelerimizden geliyor. Yani anneler sadece kendi çocuklarının değil, toplumların da geleceğini inşa eder". 

AK Parti kuruluşundan bu yana gerek parti programı, gerekse iktidar uygulamalarında kadın ve aile politikalarına ayrı bir önem vermektedir.

"Türk Ceza Kanunu,referandumla hayata geçen anayasa değişiklikleri, belediye, iş ve medeni kanunlardaki lehte düzenlemeler, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası, anne-bebek ölümleri oranındaki düşüşün sağlanması, sağlık ve sosyal alanlardaki tedbirler, engelli annelere veya engelli çocuğu olan annelere yapılan destekler, ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocuklarına yönelik eğitim yardımının annelerin hesabına yatırılması ve tüm bu ve benzeri uygulamaları yönetebilecek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kuruluşu, hükümetimizin kadınlarımıza ve annelerimize verdiği önemi ortaya koymaktadır. Kuşkusuz medeniyetimiz ve köklerimiz bu güzelliklerin altyapısını oluşturmuştur." 

Siyasi alanda da kadına daha çok yer açan ve onları karar mekanizmalarına taşıyan adımlar atılmıştır.

"Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu alandaki öncülüğü sayesinde kadını ve annenin değeri daha iyi anlaşıldı. Annelerimiz artık kendilerini yetiştirme faaliyetlerine katılma konusunda artık daha cesaretli. Analık kutsaldır, sevgi, şefkat, merhamet, güç, savunma, gönül ve muhabbetin sembolüdür. Hangi yaşta ve makamda olursak olalım anne sevgisine mutlaka ihtiyacımız var. Zaten bu nedenle sevgi, sabır ve fedakarlıklarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman başımızın tacı olacak. Onların yeri kalbimizin baş köşesindedir

 Bu duygularla toplumumuzun ayakta durmasına büyük katkı koyan, ailenin yaşatılmasına emek veren, çocuklarımızı ve ülkemizi geleceğe hazırlayan başta şehit analarımız olmak üzere bütün annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Gününü en kalbi duygularla kutlarım. Birlik ve beraberliğimizin, sevginin biricik kaynağı annelerimize saygılarımı sunarım." dedi.


..............

Karaman Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in Anneler Günü Mesajı;
"Analık kutsaldır, sevginin, şefkatin, merhametin, gücün, savunmanın, gönlün, muhabbetin sembolüdür. İnsan hangi yaşta veya hangi makamda olursa olsun, mutlaka annesine ihtiyacı vardır" .
AK Parti, kuruluşunda parti programında, iktidarında ise uyguladığı politikalarında kadın ve aileye önemli yer vermiştir. Bizim icraatlarımız kadınlarımızın ve annelerimizin kendilerini önemsemelerini sağlamaktadır. Bizim medeniyetimiz ve köklerimiz de bu güzelliklere alt yapı hazırlamıştır. Ayrıca siyasi alanda kadınımıza karar mekanizmalarında daha çok görev verilmesi ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu alandaki zihniyet değişikliğine öncü oluşu, kadının ve annenin değerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamış ve annelerimizi toplumda kendilerini yetiştirmeye yönelik faaliyetlerde cesaretlendirmiştir.
Sayın Başbakanımız, 'Biz, cennet anaların ayakları altındadır, şeklinde düşünen bir medeniyetin temsilcileriyiz' diyor. Dolayısıyla analık kutsaldır, sevginin, şefkatin, merhametin, gücün, savunmanın, gönlün, muhabbetin sembolüdür. İnsan hangi yaşta veya hangi makamda olursa olsun, mutlaka annesine ihtiyacı vardır. Her zaman kalbimizin baş köşesinde yer alan, güçlü duruşlarıyla fertlerin ve toplumların ayakta kalmasına büyük oranda destek olan annelerimizin, şehit analarının, tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyor; bu anlamlı günün birliğe, beraberliğe, nice güzelliklere vesile olmasını ve her günümüze yayılmasını diliyorum. Tüm annelere sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


............

CHP Karaman Kadın Kolları İl Başkanı Meral Ünal ve CHP Karaman Merkez  İlçe Kadın Kolları Başkanı Perihan Uçar'ın Anneler günü mesajları;''

ANNE OLMAK;Bir çocuk için en değerli varlığı, annesidir. Anne sevgisi sevgilerin en kutsal, en büyüğü ve en özverilisidir. Bebeğin doğumundan itibaren en zor ve özveri isteyen dönemlerinde yanında hep annesi vardır. Anne, çocuğun ihtiyaçlarını hiçbir sıkıntı duymadan karşılar, çocuğu gülünce gülen, ağlayınca ağlayan kutsal bir varlıktır anne.

Anneler Günü, annemize olan sevgimizin ve saygımızın anlatılması için iyi bir fırsattır. Anneye karşı sevgi ve saygının her zaman taze tutulması ve unutulmaması için Anneler Gününü unutmayalım!..

Toprağın bereketi ve suyun gücüne sahip, emek ve sınırsız sevgiyle toplumu şekillendiren, ailenin temel direği kadınlarımız.... Anneler gününüz kutlu olsun!''dediler.                             



............

ANNELER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanımız Mehmet SERİN "Anneler Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkanımız Mehmet SERİN, annelerin, şefkatiyle kol kanat geren, bütün olumsuzluklara rağmen mücadele ve metaneti elden bırakmayan güç kaynağı olduğunu belirtti.

Başkan SERİN, şunları kaydetti:

"Anneler Günü vesilesiyle evlatlarını vatan savunmasında kaybeden şehit annelerimizi de unutmadığımızı, her zaman hatırımızda ve gönüllerde ayrı bir yere sahip olduklarını, vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın çok kıymetli annelerinin asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu bilmelerinin yerinde olacağını bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum. Karşılıksız sevginin, emsalsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin bu anlamlı günle sınırlı kalmadan, her zaman hatırlanılması, anılması ve layık oldukları manevi ilgiyi görmeleri en samimi dileğimizdir. Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Annelerimize karşı gönül borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Fedakârlık ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü annelerimiz karşısında saygıyla eğiliyorum. Ailemizin temel taşı annelerimizin hakkı hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ödenmez. Yetiştirdikleri evlatlarıyla geleceğe yön veren, bizi biz yapan, karşılıksız sevgileriyle başımızın tacı olan annelerimizi senenin bir günü değil, her gün hatırlamalıyız. Dünyanın bütün güzelliklerini yüreklerinde taşıyan tüm annelere evlatlarıyla sağlıklı, güzel günler diliyorum. Bu vesileyle, başta şehitlerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla sevgiyle selamlıyorum."dedi.

..............