Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Kadın Kolları Komisyonunun tertiplediği Anneler Günü kutlama etkinliği Karaman Polis Evi’nde gerçekleştirildi. Programa çok sayıda bayan üye ve bay üyelerin eşleri de eşlik etti.


Şube Başkanı Mehmet Serin programda yaptığı konuşmada; annelerin, şefkatiyle kol kanat geren, bütün olumsuzluklara rağmen mücadele ve metaneti elden bırakmayan sınırsız bir güç kaynağı olduğunu belirtti.
Başkanı Serin, konuşmasında şunları da kaydetti:
"Anneler Günü vesilesiyle evlatlarını vatan savunmasında kaybeden şehit annelerimizi de unutmadığımızı, her zaman hatırımızda ve gönüllerde ayrı bir yere sahip olduklarını, vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın çok kıymetli annelerinin asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu bilmelerinin yerinde olacağını bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum. Karşılıksız sevginin, emsalsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin bu anlamlı günle sınırlı kalmadan, her zaman hatırlanılması, anılması ve layık oldukları manevi ilgiyi görmeleri en samimi dileğimizdir. Ailemizin temel taşı annelerimizin hakkı hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ödenmez. Yetiştirdikleri evlatlarıyla geleceğe yön veren, bizi biz yapan, karşılıksız sevgileriyle başımızın tacı olan annelerimizi senenin bir günü değil, her gün hatırlamalıyız. Dünyanın bütün güzelliklerini yüreklerinde taşıyan tüm annelere evlatlarıyla sağlıklı, güzel günler diliyorum. Bu vesileyle, başta şehitlerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla sevgiyle selamlıyorum." dedi
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda ölen vatandaşlarımız nedeniyle programın müzik eğlence kısmının da iptal edildiğini sözlerine ekleyen Başkan Serin, patlamalarda ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz ve Terörün her türlüsünü lanetlerken, sözde çözüm süreci safsatası ile ihmal edilen sınır güvenliğimize de özellikle dikkat çekiyoruz  dedi. 
Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Mine Tıraş da günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Kadının hem aile hem toplum ve hem de çalışma hayatındaki vazgeçilmez yeri ve öneminden bahsetti. Program katılımcılara yemek ikramı ile sürdü ve sona erdi. 
Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi olarak ilk öğretmenimiz olan annelerimizin bu müstesna ve anlamlı gününü kutluyor, tüm annelere evlatları ile birlikte sağlıklı, mutlu ve güzel günler diliyoruz.