Karaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından alınarak kamu kurumlarına devir teslimleri yapılacak olan araçlarının tanıtımı, 06.01.2011 Cuma günü, Karaman İl Özel İdaresi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi.
Törene Vali Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çpkdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır ve İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ermenek Kaymakamı Hüseyin Sayın, Sarıveliler Kaymakamı Eyyüp Özdemir, meclis üyeleri, daire amirleri ve il özel idaresi çalışanları, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız, 2011 hizmetlerinde yaklaşık %115’lik gerçekleştirme oranına ulaştıklarını, bunun Karaman adına büyük bir sevinç olduğunu belirtti. Konuşmasında köylere döşenen parkelerin, yapılan yolların, köy konaklarının, sulama sistemi yatırımlarının Karaman’ın geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih BALDIZ’dan sonra kürsüye gelen İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR ise hiçbir köy arasında ayrım yapmadan çalıştıklarını, her köyün ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ve özellikle köylerin özel ihtiyaçlarını dikkate aldıklarını belirtti. 
Vali Süleyman Kahraman da konuşmasında Karaman’ın en ücra köşesine kadar hizmet götürmeye çalıştıklarını belirterek; “Kadim bir şehirde yaşıyoruz, bizden öncekiler bize birbirinden değerli güzellikler bırakmış... Ve ecdadımız her hizmetinde insanı temel almış… Biz de aynı anlayışla hizmet ediyoruz ve klasik ifadeyle halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna bütün kalbimizle inanıyoruz. Halkımızın refah seviyesinin, huzurunun artması bizleri hem sevindiriyor hem de ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından umutlandırıyor. Biz, yediden yetmişe halkımızın her ferdinin hizmetin en iyisine lâyık olduğunu düşünüyoruz. Ve bu anlayışla hizmet ediyoruz. Eğer dünya modernleşiyorsa bizim insanımızda bu imkânlardan faydalanmalı diye düşünüyoruz. Bugün de aynı anlayışla köylerimizde kullanılmak üzere 10 adet yangın söndürme tankı hizmete girecek. Bu yangın söndürme tankları aynı zamanda bu köylerimize yakın çevre köylerimize de hizmet verecek…  Köyde de olsa, şehir merkezinde de olsa bizim insanımız hizmetin en iyisine lâyık… Bugün ayrıca bir adet ambulans, bir adet hayvan acil müdahale aracı, bir adet sosyal hizmetler müdürlüğümüze hizmet aracı, bir adet tır çekici ve yine köylerimizde hizmet vermek üzere bir adet de vidanjör hizmete girecek…”dedi.   
Vali Kahraman konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Ama şunu göz ardı etmemek gerekiyor. İl özel idaremizin yaptığı yatırımlar, verdiği hizmetler Karaman halkının yaşam kalitesini yükseltme noktasında büyük bir önem taşıyor.  Biz insanımızın refahının, huzurunun artması için, ilimizin ve ülkemizin geleceği için yatırım yapıyoruz, hizmet ediyoruz. İnanıyoruz ki her hizmetle Karaman halkının huzuru artacak, refah seviyesi yükselecektir. Tabii her hizmetle, her yatırımla birlikte ilimizin ve ülkemizin itibarı da artacaktır…  Biz Karaman’ın geçmişinden aldığımız ilhamla Karaman’ın bugününü ve geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Sorumluluğumuzun da farkındayız ve bu sorumluluğu büyük bir sevinçle, büyük bir onurla yerine getiriyoruz.  Ve görüyoruz ki halkımız da bu hizmetlerin karşılığını sevgisiyle, samimiyetiyle cevaplandırıyor.  Yaptığımız her yolla birlikte insanların gönüllerine de ulaştığımızı fark ettik. Yaptığımız her yatırımla insanların gönüllerini de kazandığımızı fark ettik… Sevinçliyiz ve ilimizin ve ülkemizin adına da umutluyuz… Aynı sevinçle, aynı umutla çalışacağımızı, ilimizi ve ülkemizi gelecekte çok daha yüce ve yüksek noktalara taşımaya gayret edeceğimizi özellikle belirtiyor, Karaman’da taş üstüne taş koyan, Karaman’a hizmet eden herkese en samimi duygularla teşekkür ediyorum. Alınan araçlarımızın da ilimize ve insanımıza hayırlı olsun.”
Sağlık İl Müdürlüğüne alınan 1 adet ambulans, İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Müdürlüğüne alınan 1 adet tır çekici, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne 1 adet vidanjör, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne 1 adet hayvan sağlığı ve muayene aracı, Aile Politikalar ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne 1 adet hizmet aracı, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 1 adet gezici anaokulu karavanı ve Güldere, Ortaoba, Bayır, Gülkaya, Beydilli, Çatak, Lale, Eminler, Başkışla, Aybastı köylerine yangın söndürme tankı Vali KAHRAMAN ve protokol üyeleri tarafından kurum müdürlerine ve köy muhtarlarına teslim edildi. Anahtar teslim töreninden sonra araçlarda incelemelerde bulunan Vali  Kahraman ve protokol üyeleri yetkililerden araçlarla ve kullanılacakları sahalarla ilgili bilgi aldılar.