- Ayrancı ilçesinde 6 gündür haber alınamayan çocuğun bulunması için arama çalışmaları sürüyor

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 6 gün önce kaybolan 15 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları devam ediyor.

Yarıkkuyu köyündeki evinden avlanmaya gideceğini söyleyerek ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan İbrahim Tok'un bulunması için çalışmalar sabah saatlerinde yeniden başladı. 

Yarıkkuyu ve Kavaközü kırsalına dağılan ekipler, daha önce arama yaptıkları noktaları yeniden taradı.

Başkentten dün gelen AFAD ekibi de paletli arazi aracıyla Tok'un bulunması için çalışıyor.

- Arama çalışmalarında özel tasarım arazi aracı kullanılıyor

Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, arama faaliyetlerinin 6 gündür devam ettiğini söyledi.

Çalışmalara ilk günkü gibi devam ettiklerini belirten Kaşıkcı, şunları kaydetti:

"AFAD ve diğer ekiplerle koordineli olarak aramaları sürdürüyoruz. Dün itibarıyla Ankara AFAD ekibiyle yeni bir arazi aracı aramalara dahil oldu. Bu araçla zorlu arazi şartlarında arama yapılabiliyor. Bu araç ülkemizde ilk defa kullanılıyor. Şu anda test ediliyor, yani denemeleri burada yapılıyor. Uygun görülürse bu tür şartlar için bu araçlardan satın alınacağını öğrendik. Bizim işimizi çok kolaylaştırdı çünkü kardan ve çamurdan dolayı çıkılamayan tepelere, arazilere bu araç kolaylıkla gidebiliyor.

Çocuğumuzu buluncaya kadar çalışmalarımız devam edecek."

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 6 gün önce avlanmaya gideceğini söyleyerek Yarıkkuyu köyündeki evinden ayrılan ve geri dönmeyen Tok'un ailesi, durumu jandarmaya bildirmiş, AFAD, AKUT, UMKE ve jandarma ekiplerince arama çalışması başlatılmıştı.