Geçen yıl 70 Karamansporun başarılı savunma oyuncusu M.Ali Koç'un Adıyaman Spor ile anlaştığı haberinin bir yayın organında çıkması üzerine 70 Karamanspor Kulübü yöneticilerden tepki geldi. "Lisansı bizde bulunan sporcumuzu kim kime vermiş anlamış değiliz?" 

Geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig’de İlimizi temsil eden 70 Karamanspor Kulübü, bu yıl bayrağı Belediyespor’a devrederek Karaman Amatör Ligi’nde mücadelesine devam ediyor.
Basında ve Yerel Gazetelerde çıkan transferlerle ilgili bazı haber ve yorumlarla ilgili olarak 70  Karamanspor Başkanı Yusuf Ünalan’la görüşerek, geçen yıl sezonu tamamlayan kadrodaki futbolcuların durumu hakkında ve kulübün bu yıl hedeflerini değerlendirdik.

F.Koç: Başkanım iyisiyle kötüsüyle bir sezonu tamamladınız. Kadronuz bünyesinde bulunan futbolcuların şuan ki durumu nedir?
Y. Ünalan: Kadromuzda bulunan futbolcuların neredeyse tamamına yakını transfer olma durumunda.. Fakat sezon henüz başlamadığı için resmi olarak bizden sadece 2 tane sporcu alındı. Bunlar S. Sedat Tataroğlu Kırıkkale spor, Abdullah Şimşek Çorum Belediyesporla anlaştı. Ve bizde “bonservislerini” verdik. Bunlar dışında Kozan Belediyesporda Muzaffer Özcanlı, Sarayönü Belediyesporda Samet Dağlı, Selçuklu Belediye Spor da Yusuf ve Çağdaş, Kahramanmaraş Elbistan Spor da K. Ali (kaleci) ve Karaman Belediye Sporda M. Ali, Bayram, Emrah, K.Hüseyin, B.Hüseyin deneme aşamasında. İsimlerini Saydığımız takımların kamplarında oldukları bilgisi bizde mevcut. 


F.Koç: Başkanım geçen yıl sizde oynayan Mehmet Ali Koç’un Adıyaman Spor la anlaştığı haberini yayınlayan bir gazete bonservisinin Belediye Spor tarafından verildiğini yazmış. Bu konuda sizin ya da yönetim bilgisi alındımı? 
 Y.Ünalan: Oyuncumuz Mehmet Ali Koç K. Belediye Spor kampındayken Adıyaman Spor lu yöneticiler kendisini beğenip takımın kampına davet etmişler. Bu oyuncumuz da Belediye Spor kampından ayrılarak Adıyaman Spor Kampına katılmış. Ama henüz ‘bonservisi’ bizde olan bu  oyuncumuzla ilgili olarak bize bir talep gelmedi. 
F.Koç: Başkanım yeni sezonda 70 Karaman Spor yönetimi yeniden şekilleneceği ve sizin başkanlığı bırakacağınız kamuoyunda kulaktan kulağa yayılıyor?
Y.Ünalan: Evet, yakında bir yönetim değişikliği düşünüyoruz. Fakat şuan da mevcut yönetimle bir karar almadık. Bu ayın sonunda kongreye gitmeyi planlıyoruz. Yeni başkan ve yeni bir yönetim olacak inşallah.


F.Koç: Başkanım Belediye sporun bu yılki durumunu nasıl görüyorsunuz, Başarı bekliyor musunuz?
Y.Ünalan: Neden olamasın, başarı adına Belediye Başkanımız Dr. Kamil Uğurlu Bey bir futbol kulübünde aranılan bütün imkanları sundu. İnşallah Belediye Sporumuz 3. Lige çıkar, devamında Amatör ligden bir takımımız BAL’a çıkarak amatör takım sayımızın çoğalmasına sebep olur. Ve Karaman’da Futbol 90 lı yıllarda olduğu gibi 20-25 takımla amatör ligler oynanır. Ayrıca sizleri fırsat bilerek sayın vekillerimize Belediye Başkanımıza Gençlik Spor İl Müdürümüze ve küçüklü büyüklü bize destek veren herkese şükranlarımı sunarım.
F.Koç: Başkanım bize vakit ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. 

Röportajdan da anlaşıldığı gibi M. Ali Koç şuan 70 Karamansporun resmi sporcusudur. Bunu anlamak için büyük bir bilgi veya spor adamı olmaya gerek yok. www.tff.org sitesinden futbolcu ismi tarattırıldığı zaman bonservisi kime ait hangi takımın futbolcusu olduğu görülür.

70 Karamanspor Yönetiminden yapılan değerlendirmede; çıkan transfer veya takımla ilgili haberlerin yönetim bilgisi haricinde yapılması durumu tamamen “kulaktan dolma ve masa başı haberciliği” olarak değerlendirilmekte. Yeni sezonla birlikte, 70 Karamanspor Kulübü bütün transferlerini kamuoyu ile paylaşarak bilgi kirliliğini önleyecektir.