Karaman'da yine Urgan Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve Gevher Hatun Mahallesinde aşırı yağış nedeniyle su baskını yaşandı

Karaman'da geçtiğimiz günlerde ikindin saatlerinde aşırı yağmur yağışı nedeniyle başta urgan mahallesi olmak üzere Gevher Hatun ve Üniversite Mahallesinde su baskını yaşanmıştı. 

Bu yağış bu mahallelerdeki alt yapı yetersizliğini ortaya çıkarmıştı. Dün saat 21:00 surlarında bastıran sağanak yağmur yağışı nedeniyle aynı noktalarda yeniden su baskınları yaşandı. Olay yerinde Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda su baskını daha fazla ilerlemedi. Emniyet ekipleri ise çevre güvenliğini alarak vatandaşları su baskınlarına karşı bilgilendirdi. Olay yerine giden Karaman Valisi Murat Koca, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Beldiye Başkanı Yetkilileri çalışmaları yerinde inceledi.

Aynı saatlerde Karaman - Ayarancı karayolu da yağışlar nedeniyle trafiğe kapandı.

AK Parti İl Başkanı ve Yönetimi Urgan’da
AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli ve Yönetim Kurulu üyeleri yoğun yağıştan oluşan sel sebebiyle Urgan Mahallesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli;” Devletimizin tüm imkanları halkımız için kullanılacak.” Karaman merkez Urgan Mahallemizde hayatın normale dönmesi için Karaman Belediyemiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Bölgede hasar tespit çalışmaları yapıyoruz. Devletimizin imkanlarının güçlü olduğunu hasarların giderileceğini belirtmek isterim. Selden dolayı zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirim,''dedi.