Serin yapmış olduğu açıklamada; ''Yöneticilik sınavını kazanan yönetici adayları yönetici atama yönetmeliği gecikmelide olsa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 04.08.2013 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır. İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü’ de 19.08.2013 tarihinde duyuruya çıkmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığınca çıkarılan yönetmeliğin 7. maddesi (5.) bendinde” Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonu; il millî eğitim müdürü veya görevlendireceği bir millî eğitim müdür yardımcısı başkanlığında, iki millî eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürü, bir ilçe millî eğitim müdürü ile İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından okul müdürü veya daha üst görevlerde bulunan Bakanlık personeli veya üniversite öğretim elemanları arasından görevlendirilecek bir kişinin katılımıyla beş asıl üyeden oluşur. İllerde gerekli durumlarda birden fazla komisyon kurulabilir”. Ayrıca 8.maddenin (4.) bendinde “Eğitim kurumu müdürlüğüne yapılacak atamalar için, yazılı sınav puanının %70’i, sözlü sınav puanının %30’u ve Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın tamamı esas alınarak atama puanı belirlenir” denmektedir.

Yöneticilik sınavlarını kazanmış özellikle kurum müdürlüğüne atamalarının yapılmasını bekleyen eğitimciler; yönetici atamada mülakat ve mülki idare amirlerine inisiyatif verilmesiyle torpil devreye girecek, masa başı ilişkiler öne çıkacak, liyakat ilkeleri göz ardı edilecek, makama layık olmayan, alın teri dökmeyen insanlar atanacak ve çalışma barışı tamamen bozulacak  gibi endişeleri taşımaktayız.

Bu endişeleri gidermek Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevidir. Liyakat ölçüsünde ve adaletli atamalar yapmak Karaman’ın eğitimine katkıda bulunacağı gibi torpille atamaların yapılması ise eğitimcilerin vicdanında derin yaralar açacak, eğitim çalışanları arasında ayrımcılığı ve ikiliği körükleyecektir.

Türk Eğitim Sen Karaman Şubesi olarak yapılacak atamaların yakın takipçisi olacağımızın bilinmesini, gerektiği takdirde her türlü yasal yollara başvuracağımızı ilgili kamuoyuna duyururuz''dedi.