İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişinin 76. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Güngörer; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ü 76. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmektir. Atatürk ve arkadaşları, 1920’li yılların ağır şartları altında, bağımsız bir devlet kurma amaçlarını başarıyla gerçekleştirmişlerdir.

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer;''Ölümünün 76.yılında Türk Ulusunun bağımsızlık savaşının önderi, laik ve demokratik Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bizlere bıraktığı mirasa olan bağlılığımızı yineliyor, saygılarımı sunuyorum.'' Dedi.