Hayati İnanç’ın Divan Edebiyatı’ndan örnekler sunduğu ‘Can Veren Pervaneler’ isimli keyifli söyleşiye Karaman Valisi Murat Koca’nın eşleri, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve eşleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide ünlü Divan Edebiyatı şairleri Nefi, Fuzuli ve Baki’den alıntılar sunan Hayati İnanç, Osmanlı Devleti’ni yöneten padişahlardan Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman’ın edebi kişiliğine dair az bilinen bilgileri paylaştı. 

Kırk yıla yakın bir zamandır Divan Edebiyatı ile ilgilendiğini söyleyen Hayati İnanç, şiir yazmak ve okumak üzerine anlatımlarda bulunarak, “Şiirde mana için ısrar etmek bülbülü eti için kesmeye benzer. Kalp manevi bir kuvvettir. Sevilmeden sevgi olmaz.” dedi.

Öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandıran Hayati İnanç programın sonunda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Efendimiz için yazılan Su Kasidesini okumasını istemesi üzerine kasideyi okuyarak programa bir süre daha devam etti. Rektör Gökmen’in Hayati İnanç’a plaket takdim etmesinin ardından söyleşi sona erdi.