Kasap, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, tutukluların, tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini söyledi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, facianın yaşandığı ocağı denetlemekle görevli iş müfettişlerinin yargılanması için başvurduklarını aktaran Kasap, salı günü Bakanlıktan olumsuz yanıt alındığını dile getirdi.
Kasap, Bakanlığın kararını 10 gün içerisinde Danıştaya taşıyacaklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu hadiselerin tekrar yaşanmaması, ülkemizin böyle üzücü tekrar karşılaşmaması adına işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi gerekiyor. Tanıkların ifadeleri çok üzücü. 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri geldiğinde barajlar kapatılıyordu' diyorlar. 'Asıl çalıştığımız yerleri göstermiyorduk, biz farklı yerleri kanalize ediyorduk' dediler. 'Tutanak tutulup gidiliyordu' şeklinde açıklamalar hep yapıldı. Bunları hep dinledik. Giden canlar geri gelmiyor."
DURUŞMANIN HAKİMİNE DAVA 
Cenne Kömür İşletmeleri Hissedarı ve Müdürü Abdullah Özbey'in avukatı Tevfik Buğdaycı ise dosyanın bilirkişi aşamasında olduğuna dikkati çekerek, "Biz, 'Adil yargılama açısından sonuca çıkmak için keşif yapalım' diyoruz. 'Madene girelim, olayın sebebini bulalım' diyoruz. Mahkeme reddediyor. Tanıkları söylüyoruz, mahkeme reddediyor. Buradan adil yargılama çıkacağına inanmıyoruz. Hakimin, haksız tutuklamasından dolayı 500 bin liralık dava açtık. Duruşması 27 Kasım'da. Anayasa Mahkemesine de başvuracağız" diye konuştu.
AA