Ayrancı ilçesinde gerçekleşen iftar yemeğine Karaman Valisi Murat Koca, eşi Vildan Koca, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, MHP İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz, Merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar, İl genel meclisi üyesi Mehmet Emin Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul’da faaliyet gösteren İsayder’in de katılım gösterdiği iftar Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yemek duasının ardından hoş geldiniz konuşması yapan Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’İlçe halkımızın yanı sıra Gerek Karaman’dan gerekse İstanbul’dan davetimize icabet eden siz saygı değer misafirlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Malumunun Ramazan ayı sadece oruç tutulan bir aydan ibaret değildir. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan, ibadetin, kardeşliğin, sevginin ve yardımlaşmanın en yoğun olduğu aydır. Bizde Ayrancı Belediyesi olarak bu bağlamdan hareketle her yıl olduğu gibi bu yıl da 900 kişiye hizmet verebilecek ir şekilde aşevi kurduk ve hizmetimiz yaşlılara da olmak üzere servis yaparak devam etmektedir.
Bu hizmetlerde Belediyemize maddi katkı sağlayan, özellikle aşevimize ve bu iftarın düzenlenmesine destek olan kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah yaptıkları kayrı kabul eylesin diyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum, afiyet olsun.’’ Dedi. Ayrancı kaymakamı Fatih Kaşıkçı konuşmasında Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı’ya düzenlenen iftar programından dolayı teşekkür ederek, ‘’Allah hayırlı ile bu Ramazanlara, bunun akabinde Ramazan bayramına da sağlık, mutluluk, birlik ve beraberlik içerisinde kavuşmayı nasip etsin.’’ dedi. Masaları tek tek dolaşarak vatandaşların hepsi ile sohbet eden başkan Yüksel Büyükkarcı, iftar programlarının her yıl giderek daha fazla kitleye ulaştığına dikkat çekti. Yemek sonrası çay ikramının yapıldığı iftar programı teravih namazının yaklaşması nedeniyle sona erdi.