Karaman’ın Ayrancı ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, yapılan etkinliklerle kutlandı.  Bu sene 16.’sı düzenlenen Geleneksel Ayrancı Hıdırellez Şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Baraj şenlik alanında gerçekleşen kutlamalara, Karaman AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Vali Vekili Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Siyasi Partilerin 25. Dönem Karaman Milletvekili Adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kurulan çadırlarda vatandaşlara ikramlarda bulunulurken, el sanatları eserlerde sergilendi. Şenlik Karaman Halk Eğitimi Merkezi Halk Dansları topluluğun gösterisiyle başladı.
Bir öğrenci Vali Vekili Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı’ya başak demeti hediye etmesinin ardından, protokol üyeleri tarafından şenlik ateşi yakılarak ateşin üstünden tek tek atladılar.
Karaman Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, yaptığı konuşmada, “Hızır ile İlyas Paygamberlerin yeryüzünde buluştuğu doğanın canlanışı, baharın gelişi olarak algıladığımız Hıdırellez, insan ve doğa arasında ki iletişimi baharı ve umudu simgeleyen bir kültürel gelenektir. Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve önemi büyüktür. Kültürleri oluşturan en önemli unsurun başında ise gelenek ve görenekler gelmektedir. Hıdırellez sadece Ayrancı’nın geleceği değil, Türk yurdunun asırlardır kutladığı bir değerdir. Bu kutlamalarda yüzyıllardır sürdüre gelen, bu geleneğin canlandırılması, birbirinden kopan yöre halkının hıdırellez geleneği ile bir araya getirilmesi, bu kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda bu gelenek sayesinde hemşerilerimizin sılairahim yapmalarına da fırsat oluşturulmuştur ” dedi.
Karaman AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Vali Vekili Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, kürsüye çıkarak vatandaşlara selamlama konuşması yaptı.
Ayrancı Belediyesi tarafından İlçede daha önce Belediye Başkanlığı yapanlara ve vefat eden başkanların akrabalarına çerçeveli resim ve plaket hediye edildi.
Plaket töreninin ardından protokol tek tek stantları gezdikten sonra, Mut Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisi ve Türk Halk Müziği konserinin ardından Hıdırellez Şenlikleri sona erdi.