Valilik Makamında gerçekleştirilen ziyarete; Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Komet yetkilisi Özay Tülek ile General Elektrik yetkilisi, İspanyol ve Çin Enerji firması Powerchına’dan kalabalık bir grup katıldı.

2013 yılının en büyük yabancı sermayeli yatırım projelerinden biri olan Komet Enerji, Karaman İli Ayrancı ilçesinde yaklaşık 5 milyon metre kare alanda 1.4 milyar lira yatırımla 1.108 MW gücünde, doğalgaz kombine çevrim santraliyle güneş ve rüzgar enerji entegrasyonu kurmayı planlamaktadır.

Komet yetkilileri 3 yılı aşkın süredir aktif olarak proje sahası ve çevresinde güneş ve rüzgâr ölçümleri yapmakta olduklarını ve özellikle yenilenebilir enerji konusunda Karaman’ın çok önde olduğu için bu yatırımı buraya yaptıklarını ifade etti.

Komet yetkilileri ile Çin enerji firması yetkililerini Karaman’da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında; Yaklaşık iki yıldır Karaman’da görev yaptığını ve Karaman'ın önemli bir enerji merkezi olma konusunda ciddi adımlar attığını söyledi. Karaman’da güneş enerjisi kapasitenin çok yüksek olduğunu belirten Vali Koca, İlimizin güneş enerjisinin yanında rüzgâr ve linyit yatakları bakımından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Rüzgâr enerjisi bakımından Karaman’da bugün itibariyle 97 megavatlık rüzgâr lisansı alındığını ve firmanın yatırıma başladığını söyledi.

Vali Koca Türkiye’nin ikinci büyük linyit yatağının Karaman ili sınırlarında bulunduğunu belirterek Türkçe’nin başkenti olan Karaman, enerji yatırımlarının gerçekleşmesiyle yenilenebilir enerjinin de başkenti olacaktır dedi.

Vali Koca konuşmasının sonunda Karaman’ın yatırımcı dostu olduğunu vurgulayarak, Karaman’a yatırım yapacak olan firmalara her türlü desteği ve yardımı vermeye hazır olduklarını belirtti.