Karaman'da Bahar Eğitim Sosyal Yardımlaşma Hanımlar Derneği (BAHAR-DER), ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes açtı. 1.İstasyon Caddesinde  açılan kermese Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Karaman İŞKUR İl Müdürü Kemal Ateş,  İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdiresi Sevgül Tanhan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hamdi Pehlivan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci yardımlaşma derneklerinin düzenlediği bu tür kermeslerinin önemine dikkatleri çekerek, geliri fakir öğrenciler yararına kullanılacak olan faaliyetin sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliği ve şehirdeki sosyal hayatın gelişmesi ve güçlenmesi adına önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi.
BAHAR-DER Başkanı Aysu Özkan da yaptığı açıklamada dernek olarak amaçlarının yardıma muhtaç öğrencilere her türlü desteği sağlamak ve kültürel faaliyetler düzenlemek olduğunu söyledi. Yıl içinde değişik faaliyetleri bu düşüncelerle yapacaklarını belirten Özkan, "İlimiz eğitimi iyi bir yerde. Fakat imkânsızlıklar yüzünden okuyamayan, okulunu yarıda bırakan öğrenciler var. Dernek olarak geleceğimizin mimarlarını yetiştirmek amacıyla kermes düzenledik. Yaklaşık 25 gün açık kalacak kermesimizin geliri öğrencilere verilecek." dedi.

Dualarla açılan kermes 30 Nisan- 25 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak. Kermeste başta değişik çorba ve  yöresel yemekler olmak üzere değişik tatlılar, hamur işleri ve kuru gıdalarla ev yapımı ürünler satılacak.  Ayrıca esnafın öğle ve akşam yemeğini  halledebileceği tavuk döner ve tantuni satışı da kermeste bulunuyor.