Belediye ziyaretinde ilk olarak anı defterini imzalayan Bakan Akdağ’a daha sonra Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu günün anısına çeşitli hediyeler verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Uğurlu, Karaman olarak belediyecilik alanında örnek çalışmalara imza attıklarını, her alanda şehir altyapısının iyileşmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.
Aktekke Kent Meydanı Projesi hakkında Bakan Akdağ’a kısa bir sunum yapan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, belediyenin yaptığı Sağlıklı yaşam spor parkları, Yürüyüş yolları ve yakın zamanda hayata geçecek olan Bisiklet yolları çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi.

Başkan Uğurlu’ya Karaman’da iyi ve güzel bir vizyon kurulmuş olduğunu söyleyen Bakan Akdağ açıklamasında: “Görevimiz gereği Türkiye’nin bütün şehirlerine ziyaretler yapıyoruz. Gittiğimiz her şehrin belediyecilik tarafına da bakıyoruz. Türkiye’de vizyonel belediyecilik anlayışıyla 1994’de Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması en başta bu son dönemde, gerçekten belediyelerdeki gelişmeleri hemen hemen her yerde fark ediyorum. Karaman’da son yıllarda kendini geliştiren şehirler arasında. Bir şehirde yaşayan insanlar için meydanların olması, yeşil alanların olması gezebilecekleri, oturabilecekleri yerlerin olması çok önemli. Bunu sizin meydan projenizde gördüm. Gerçekten Karaman’ın vizyonunu değiştirecek bir proje. Sizi tebrik ediyorum. Bunun dışında şehriniz bisiklet yolları için çok uygun ve yılın uzun bir zamanı bisiklete binilebilir. Bunu geliştirmeniz için Bakanlık olarak bizde katkıda bulunalım” dedi.