Sağlık Bakanı Recep Akdağ Valilik ziyareti sonrası şehit polis Ali Karakış'ın otopsisinin yapıldığı Karaman Devlet Hastanesi'ne gelerek şehidin morg önünde ağlayan meslektaşlarını ve yakınlarını sarılarak başsağlığı dileyip, tesellide bulundu.

Ardından morga giren Akdağ, burada da yetkililerden bilgi aldı.  

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, öğle yemeğini Karaman Devlet Hastanesi personeli ile yedikten sonra şehit ailesinin Toki konutlarında ki evine geçti.


Bakan Akdağ, daha sonra şehit Karakış'ın TOKİ Polis Lojmanları'ndaki evine gelerek, haberi aldıktan sonra Konya'nın Ereğli İlçesi'nden Karaman'a gelen Karakış'ın babası Refik Karakış ile annesi Adive Nurşen Karakış'a, taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Akdağ, şehit babası Karakış'ın elini tutup, ''Başınız sağolsun. Acınızı paylaşıyoruz'' dedi.

Bu arada şehit annesi  Adive Nurşen Karakış'ın ağıtları Bakan Akdağ'ı ve çevrede bulunanları duygulandırdı.
Yasemin Karakış ile evli olan şehit polis memuru Karakış'ın 10 yaşında Nurşen ve 2 yaşındaki Yusuf adında çocuğu olduğu öğrenildi.

OLAYA KARIŞTIĞI İDDİA EDİLEN BİR ŞAHIS YAKALANDI 
Sabah saatlerinde Karaman Adliyesi önünde meydana gelen ve 1 polisin şehit olup 2 kişinin de yaralandığı olay sonrası geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay sonrası kaçan şüphelilerden birisi saklandığı evde polis tarafından yakalanırken, olaya karıştığı iddia edilen Vahit B. de jandarma tarafından merkeze bağlı Akpınar köyü kırsalında düzenlenen operasyonla yakalandı. 

Şehit Polis Ali Karakış Yarın (Pazar) saat 10.00'da Polis Evinde yapılacak olan törenle Memleketi Konya-Ereğli'ye uğurlanacak .