Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Lütfi Elvan Memur-Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya Milletvekili Mevlüt Akgün ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da katıldı.

Bakan Elvan, ileri demokrasi açısından Sivil Toplum Örgütlerinin önemine vurgu yaparak Yeni Türkiye’nin oluşmasında toplumun bütün kesimleriyle ve özellikle Demokratik Kitle Örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Elvan konuşmasının devamında, “Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumun sorunlarının dile getirilmesi ve çözümü noktasında önemli bir yer tutuyor. Bu anlamda biz de Hükümet olarak, Bakanlık olarak Sivil Toplum Örgütlerine değer veriyoruz. Bu anlamda özellikle Memur-Sen’in soruna değil çözüme endeksli sendikal anlayışını takdirle karşılıyoruz” dedi.

Ardından söz alan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, Sorumlu bir Sivil Toplum anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayarak Türkiye’nin İleri Demokrasi yolunda her türlü vesayetten arındırılması gerektiğini ifade etti. Özdemir, Memur-Sen’nin bu konuda çok hassas davrandığını söyledi. Bir yandan Kamu çalışanlarının Ekonomik, Özlük ve Sosyal haklarının korunması ve geliştirilmesi mücadelesini verdiklerini belirten Özdemir, diğer taraftan bu ülkenin Kamu çalışanları olarak bu ülkenin sorunlarına ilgisiz ve duyarsız olmadıklarını belirtti. Özdemir konuşmasının devamında kendi Medeniyet anlayışımızı kuşanarak ancak Yeni Türkiye’nin kurulmasının mümkün olacağını belirtti. Karaman’ın sorunları ve çözüm yolları istişare edilerek toplantı sona erdi.

Toplantıya; Diyanet-Sen Şube Başkanı Kerim Doğan, Sağlık-Sen Şube Başkanı İdris Güneş, Büro Memur-Sen İl Temsilcisi Cavit Bardak, Ulaştırma Memur-Sen İl Temsilcisi İrfan Keleş, Toç Bir-Sen İl Temsilcisi Mikail Duman,   Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi Mustafa Şentürkoğlu, Bayındır Memur-Sen İl Temsilcisi Soner Özyavuz, Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Yakup Laçin, Memur-Sen Kadın Komisyonu İl Temsilcisi Hasibe Ceyhan, Emekli Memur-sen İl Temsilcisi Hasan Yılmaz  ve Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Arslan katıldı.

HABER MERKEZİ