Hükümetin son Bakanlar Kurulu değişikliği ile birlikte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına getirilen Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman’a Bakan olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,Karaman Valisi Murat Koca'yı ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'yu makamlarında ziyaret etti.

Şehir girişinde hemşehrileri tarafından coşku ile karşılanan Bakan Elvan, burada toplanan vatandaşlara seslendi. Konuşmanın sonunda Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu tarafından kendisine Karaman Belediyespor’un forması hediye edildi. Bakan Elvan daha sonra Valilik ve Karaman Belediyesi Başkanlık temsil Makamını ziyaret etti.

Vali Murat Koca'ya Ziyaret
Bakan Elvan’ı Valilik ziyaretinde Garnizon Komutanı J.Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal Çokdinç, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Suat Sonay, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve daire müdürleri karşıladı.

Bakan Elvan’ın Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından Vali Murat Koca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı sayın Lütfi Elvan’a çini tabak hediye etti. 

Belediye Başkanlığı Temsili Makamına İlk Üst Düzey Ziyaret
Belediye tarafından restore edilmesi ile “ Karaman Belediye Başkanlığı Temsili Makamı” olarak kullanılmaya başlanan tarihi Taş Bina ilk defa üst düzey bir misafirini ağırladı. Ziyaret esnasında Bakan Elvan’a teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu şunları kaydetti:
“Sayın Bakanım, Karamanımızın yetiştiği önemli bir şahsiyettir. Bugün şehrimizi Bakan olarak ilk defa ziyaret ediyor. Kendisine şahsım, hemşehrilerim ve tüm belediye personelimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Uğurlu, Bakan Elvan’a halen devam eden ve önümüzdeki dönem gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar konusunda da bilgiler verdi.

Elvan: “Kâmil Uğurlu Zor Olanı Başardı”
Ziyaret esnasında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Elvan ise şunları söyledi: “Karaman Belediye Başkanı olarak bugüne kadar görev alanlar, şüphesiz çeşitli çalışmalarla halkımıza hizmet ettiler. Hepsinden Allah razı olsun. Ama kabul etmek gerekir ki, Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu döneminde Karaman Belediyesi, belediyecilik anlamında tarihi hizmetler gerçekleştirdi. Bir şehrin 30 yılını 40 yılını planlamak oldukça zor bir iştir. Kâmil Uğurlu zor olanı başardı. Tapucak Mahallesi’ndeki 40 yıllık imar planını çözdü. Diğer mahallelerdeki buna benzer sorunların sonuna kadar gitti ve üstesinden geldi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Belediye Başkanı olarak görev alan kişinin işi artık daha kolay olacak. Üzerimize düşen Karaman’da yakalanan bu başarıyı en üst seviyelere çıkarmaktır” dedi.

Karaman ziyaretine Ak Parti İl Teşkilatı ziyareti ile devam eden Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, daha sonra sırasıyla; Sertavul bölgesinde yapımı devam eden tünel ve viyadük çalışması ile geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Karaman Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak ilimizden ayrıldı.