Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde gündeme ilişkin soruları cevapladı.

''BIRAKSINLAR BU KAFAYI''
 
Bakan Elvan, 3. Havalimanı ile ilgili ''Bataklık'' tepkilerine yönelik, ''Dünyanın her yerinde havalimanları böyle yerlere yapılıyor. Bıraksınlar bu kafayı. Biz Ordu-Giresun Havalimanı gibi denizin üzerine havalimanı yapıyoruz. Bu işe karşı çıkanlar 3. Köprüye'de karşı çıkanlar. Ben yine söylüyorum. Bu havalimanı tamamlandığında bu arkadaşlar 3. Havalimanı ile ilgili ''Allah razı olsun'' diyecekler.'' dedi.
 
''BATAKLIK MALİYETİ BİZİ İLGİLENDİRMİYOR''
 
Bakan Elvan bataklığın maliyetleri arttığı yönündeki eleştirilere ise, böyle bir durumun kendilerini bağlamadığını sorumluluğun ve yükümlülüğün tamamen firmalara ait olduğunu belirtti.
 
3. KÖPRÜ BU YIL AÇILACAK
 
3. Köprü ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun bu yıl içerisinde açılacağını da sözlerine ekleyen Bakan Elvan, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Bakan Elvan 3. Köprü'nün özellikleri itibariyle dünyanın en büyük asma köprüsü olacağını da vurguladı.
 
10 KATI AĞAÇLANDIRMA YAPIYORUZ
 
Elvan, ''Orman kıyımı yapılıyor'' çıkışlarına yönelik ise, ''Evet belli alanlarda ormanlardan fedakarlık ediyoruz ama bu defakarlığın 10 katı ağaçlandırma yapıyoruz.'' dedi.
 
İSTANBUL-ANKARA 1 SAAT 15 DAKİKAYA İNECEK
 
Bakan Elvan, Ankara-İstanbul hızlı treni ile ilgili ise,  çalışmaların tamalanması ile birikte Yüksek Hızlı Tren sayesinde Ankara- İstanbul arasının 1 saat 15 dakikaya indirileceğini de aktardı.
 
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İÇİN DEMİRYOLU TALİMATI
 
Bakan Elvan konuşmasının sonuna doğru kendisine çok sayıda soru gelen bir konu ile ilgili de Tekirdağ Kınalı'dan Çanakkale Boğaz'ına kadar inen bir yol yapılacağını bu yolun Çanakkale Köprüsü'nü geçtikten sonra Balıkesir otoyoluna bağlanacağını söyledi. Elvan, Çanakkale Köprüsü üzerinde mevcut projede demiryolu olmadığını ama kendisinin bir talimat verdiğini ve demiryolu projesi ile ilgili bu yönde çalışmaların da devam ettiğini söyledi.
 
YABANCILAR DA İLGİLENİYOR
 
Elvan bu sayede tren yolu ile İstanbul'a uğramadan Tekirdağ üzerinden yurtdışına çıkılabileceğini de söyledi. Bakan Elvan söz konusu proje ile ilgili yabancı firmaların da ilgilendiğini ifade etti.
 
KANALİSTANBUL'UN YOL HARİTASI BELİRLENİYOR
 
Bakan Elvan, Kanalİstanbul projesi ile ilgili ise çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde bir yol haritasının çıkartılacağını söyledi