Temel  hijyen,  gıda  güvenilirliği  ile  ekmek  ve  ekmek  çeşitleri  tebliğinin  gıda satış  yerlerine  getirdiği  yenilikler hakkında  eğitim  toplantısı  Karaman  İl  Gıda  Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Birliğine Bağlı Bakkallar ve Bayiler Odası ile Kahveciler, Büfeciler ve Kafeteryacılar Odası ile birlikte yapılmıştır.

Toplantıya İl  Gıda  Tarım  ve  Hayvancılık  Müdür  Vekili  Mehmet  Öztiryaki,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı İsmail Uluad, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda  ve Yem  Şube Müdürü Ahmet Karapınar, Bakkallar  ve Bayiiler Odası Başkanı Bayram Uysal ve satış yerleri (bakkallar,büfeler,marketler) sahipleri  katıldı.

İl  Gıda  Tarım  ve  Hayvancılık Müdür  Vekili Mehmet  Öztiryaki  konu  hakkında yaptığı  açıklamada ''Günümüzde hazır gıda  tüketimi  ve  buna  paralel  olarak  hizmet  veren işletmelerin  sayısı her geçen gün artmakta, hızla gelişen bu süreçte güvenilir gıda temininin toplum sağlığı için önemi de artmaktadır. Yapılan bu eğitimlerin temel amacı; sürekli değişen ve  güncellenen  gıda  mevzuatını  bakkal  ve  market  sahiplerine  en  güncel  şekilde  aktarmak, eğitimlerde verilen  bilgiler  doğrultusunda  gıda  güvenirliği  zincirinin  son  halkası  olan  gıda satış yerlerinin gıda mevzuatı hükümlerine uygun olarak faaliyet sürdürebilmelerini sağlamak, sonuç  olarak  halkımızın güvenilir  gıdaya  erişimi konusunda  daha  iyi  hizmet  almasını sağlamaktır. Sürekli büyüyen ekonomik yapısıyla gelecekte ülkemizin gıda sanayi üssü olma yolunda  emin  adımlarla ilerleyen  Karamanımızda   Gıda  Güvenirliği  ve  Hijyen  konularına çok önem vermekteyiz “dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki’nin konuşmasının ardından  Yard. Doç. Dr.  Aytaç  Kocabaş “Temel  Hijyen  Eğitimi”  hakkında  bilgi  verdi. İl Gıda  Tarım  ve  Hayvancılık  Müdürlüğü  Gıda  ve  Yem  Şube Müdürlüğü  personellerinden Gıda  Mühendisi  Fatih    Ayaz  ve  Gıda  Mühendisi  Hakan  Baysal ; Gıda  Güvenirliliğinin Önemi  ,Ekmek  ve  Ekmek  Çeşitleri  Tebliğinin  Gıda  Satış  yerlerine  getirdiği  yenilikler hakkında bilgiler verdi.

Program sonunda Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Birliğine Bağlı Bakkallar ve Bayiler Odası  ile  Kahveciler,Büfeciler  ve Kafeteryacılar  Odası  tarafından  İl Müdür  Vekili Mehmet Öztiryaki’ ye , İl Müdür Yardımcısı İsmail Uluad’a,Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Karapınar’a , Gıda  Mühendislerine  Karaman  gıda  sektörünün  gelişmesine  yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür  plaket verildi.