Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Antalya Milletvekil Lütfi Elvan: “Bakanlar Kurulu Kararı gereğince satışı uygun bulunan taşınmazlar ile ilgili olarak taşınmazların kullanıcılarının tespiti için çalışmalar başlatılmış ve ilk yapılan tespitler sonucunda 1597 adet taşınmazın kullanıcılarının değişmediği tespit edilmiştir. Bu amaçla ilk etapta bu taşınmazların satışının yapılabilmesi için 13.07.2015 tarih ve 2259 sayılı yazımızla askı ilanı yapılması için Ermenek Kaymakamlığı’na, Ermenek Belediye Başkanlığı’na, Güneyyurt Belediye Başkanlığı’na ve Balkusan Köyü Muhtarlığı’na listeler gönderilmiştir. Genelge gereği 30 günlük askı süresi bulunmaktadır. Askı ilanını müteakiben varsa itirazlar değerlendirilecek olup 1597 adet taşınmazın satışı gerçekleştirilecektir. Kalan taşınmazlar ile ilgili de çalışmalar başlatılmış olup el değiştirenlerin sebepleri araştırılarak değerlendirilmektedir.”

2014 yılının Şubat ayında Ermenek'e bağlı Balkusan Köyü’nde evi ve ekili arazisi olanlara Vakıflar Genel Müdürlüğü Konya Bölge Müdürlüğünce yaklaşık 3 yıllık kira bedeli olarak tam 2.000.000,00 TL ye yaklaşan miktar 2354 vatandaşı mağdur etmişti.

Balkusan Köyü’nde evi ve arazisi olan vatandaşlar, yıllardır ikamet ettikleri evlerini ve ekip biçtikleri arazilerin tapularını almak istiyorlar. Vatandaşlar, bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor.