Karaman Merkeze bağlı Kurtderesi Köyünde 25 yıl sonra bitirilerek hizmete ve kullanıma açılan Deliçay Barajındaki kaçak bir türlü enlenemiyor.

Edinilen bilgilere göre 25 yıl önce temeli atılan ve yıllardır çeşitli hükümetler zamanında yapımı süren Deliçay Barajı, baraj zeminindeki kaçağın kapatılamaması nedeniyle uzun seneler bitirilememiş, son 2 yıl içinde bitirilerek hizmete açılmıştı.

Yıllar sonra baraj suyuna ve sulamaya kavuşan Kurtderesi sakinleri her yıl yağışlarla su tutan ancak zeminden dolayı su kaçağı oluşan Deliçay Barajında sulamada tam verim alamıyor DSİ yetkililerinin baraj kapaklarını sulamaya açmasına rağmen zeminde oluşan kaçak ile su seviyesinde sürekli eksilmeler yaşanıyor. Yetkililerin her yıl sulama döneminde bakım ve tadilat yaptıkları da öğrenilirken, 25 yıl sonra hizmete açılabilen Deliçay Barajının kaderi zeminde su kaçırmasıyla bir kez daha gündeme geldi.

Bazı balık tutmaya giden meraklıların ise, balık tuttukları esnada, barajın su kaçırmasını su yüzeyinde oluşan köpürcük görüntüleri ile izleyebildiklerini belirtiyorlar.