AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Basın Çalışanlarının Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türk basınında sansürün kaldırılması ve Gazeteciler Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk basınında sansürün kaldırılmasının 107. yıl dönümünde tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Doğru, tarafsız bilgi ve haber vermek, toplumu aydınlatmak, olumsuzlukları sorgulayarak kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak gibi önemli işlevleri olan basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basın mensuplarımız, her türlü zorlu şartta mesleğini icra ederek, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesine ve korunmasına önemli katkı sağlamaktadırlar. Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın mensuplarımız, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Ktso Başkanlarından Gazeteciler Ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay “Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda; “Her zaman ve her yerde büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarını takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyoruz. İletişim kavramının böylesine sınırları aştığı, bilginin sınırsız olduğu bir ortamda ilimizdeki basın yayın kuruluşlarımızda, gelişmelere kayıtsız kalmamakta, teknolojik gelişmelere de ayak uydurarak yaptıkları haberlerle ilimizin dünyaya açılan penceresi olmaktadırlar. Kentimizin yararına olacak her türlü çalışmada Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak basın mensuplarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Bu düşüncelerle her türlü şartta zorlu bir görev üstlenen ve her zaman büyük bir özveri ve toplumsal duyarlılık içinde görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Gazetecilik ve Basın Bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyoruz."dediler.

AK PARTİ İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ'NÜN GAZETECİLİK VE BASIN BAYRAMI MESAJI

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Nazmi Ünlü: “İlimizin ve Ülkemizin gelişmesinde önemli bir yeri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basına, her zaman olduğu gibi gayretli çalışmalarından ve bizlere yansıttığı anlık haberlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Basın özgürlüğü, genel anlamda iletişim özgürlüğü; Anayasa'dan kaynaklanan, halkın çabuk, doğru ve sağlıklı haber alma ve bilgi edinme hak ve özgürlüğünün iletişim organları aracılığıyla kullanımının oluşturduğu bir süreçtir. Esas olan bunun işlerlik kazanmasıdır. Basında sansürün kaldırılarak daha özgür ve gerçekçi yayın yapılmasının sağlanmaya başladığı 24 Temmuz 1908 tarihi bir dönüm noktasıdır.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak yazılı, görsel ve internet basınını her zaman önemsiyoruz.Basın mensuplarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına yürekten inanıyor, hizmette mesai ve sınır tanımayan fedakar ve değerli medya yöneticilerimizin, temsilcilerimizin ve tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk, barış içerisinde nice güzel bayramlar ve hizmetlerinizde başarılar dilerim” dedi.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca’nın Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Ahmet Akça: “Türk basınında sansürün kaldırılışının 107. yıl dönümü olarak kutladığımız Basın Bayramında tüm basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Basın ve basın özgürlüğü şeffaf yönetim kurallarının temel taşlarından biridir. İlimizde faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının da bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları objektif, ilkeli, sorumlu, bilinçli ve duyarlı çalışmaların, İlimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemize yansımasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Milletimize en doğru haberlerle ulaşmamızı sağlayan, bizlerin her alanda sesi olan değerli basın çalışanlarımıza, şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Büyük bir fedakarlık ile görevlerine en iyi şekilde yapmaya çalışan bizleri ve toplumumuzu en doğru bilgi ve haberler ile aydınlatan tüm basın mensuplarımızın ‘’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’’ kutlar görevlerinde başarılar dilerim” dedi.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'nden Gazetecilik Ve Basın Bayramı Mesajı

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'nün mesajı şöyle: "İlimizde faaliyet gösteren Halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini Kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen siz değerli Medya, Basın ve Gazeteci mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."


AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

Basının milletin gözü, kulağı ve sesi’’ olduğunu ifade eden Göksoy, mesajında şunları kaydetti:‘’Bilginin en büyük güç olduğu çağımızda mesleklerinin yıpratıcı ve zor koşullarına rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret eden gazetecilerin, iş güvencesine ve daha iyi koşullara kavuşması önemlidir. Bu yönde atılan adımlar sadece basınımızın değil aynı zamanda demokrasimizin de güçlenmesini sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle,sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünde, Halkımıza ve Devletimize verdiği değer ve gösterdiği hassasiyetle toplumumuzun gelişiminde de önemli rol oynayan, başta KARAMAN ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ülkemizde bütün ulusal ajanslarımızın temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli Basınımız olmak üzere bütün Dünya Basın mensuplarının  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.”