Karaman Devlet Hastanesinin 7. katında gerçekleştirilen iftar yemeğinde Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu ev sahipliği yaptı,  Genel Sekreterlik ve Devlet Hastanesi idarecileri de hazır bulundu.

Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu basın çalışanları ile yakından ilgilenirken katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  “ Bu güzel akşamda bizlerle iftar yapmanızdan ötürü onur duyduk. Bizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

6 Aylık Çalışmalar Değerlendirildi, Planlanan Projeler, Hedefler Anlatıldı

Dr. Ayhan Erenoğlu iftar yemeğinin ardından Genel Sekreterlik olarak yılın ilk 6 ayında Karaman’a yapılan sağlık hizmetlerini değerlendirdi.  Genel sekreter yaptığı konuşmada Karaman’a hizmet için geldiklerini belirterek basın çalışanlarının da kendilerini teşvik etmelerini, göremedikleri eksiklikleri görüp kendilerine iletmelerini istedi.

Periferik Anjiyo Başladı

Dr. Erenoğlu hazırlanan sunuma bağlı kalmadan yapılan çalışmaları aktarırken anjio cihazının hazır hale getirildiğini, hatta 6 hastaya kalp damar cerrahi uzmanları tarafından periferik anjio işlemini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Kalp anjiyosunun da uzman hekimlerin ve diğer yardımcı sağlık personelinin Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Kasım ayına kadar devam eden eğitimlerin tamamlanmasının ardından başlanacağını söyledi.

“ Karaman’ın en büyük sağlık sıkıntılarından biri haline gelen anjio ünitesinin eksikliği artık tamamen gideriliyor. Bizden önceki sağlık yöneticilerinin ve Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın girişimleriyle Sağlık Bakanlığının yatırımları arasına alınan anjio cihazı bizim sempatik ilişkilerimizin neticesinde ilimize ilk olarak getirildi, kurulumu gerçekleştirildi ve hatta bu hafta içerisinde 6 hastamıza da periferik anjio yapıldı.

Anjiyo cihazının kurulmasıyla birlikte kalp krizi geçiren acil müdahale gereken hastalarımızın, hasta yakınlarının artık diğer illere sevki yapılmayacak. İl geneli ambulanslı sevklerimizin ortalama % 35 ‘i ilimizde Anjio Ünitesinin bulunmaması nedeniyle gerçekleşmektedir.  Anjiyo Ünitesi ve Kardiyo Vasküler Cerrahi Merkezimizin açılmasıyla birlikte ilgili işlemler artık Hastanemizde yapılacak ve böylelikle halkımızın mağduriyeti önlenmiş olacaktır. “ şeklinde konuştu.

Hizmetimizde Güler Yüzü Sürekli Hale Getireceğiz.

Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu tüm yataklı kurumlarında üst düzey tıbbi donanımın yanında hizmetin vatandaşımıza nasıl sunulduğu noktasında da çalışanlara birebir eğitim verildiğini, mutlak surette güler yüzün eksik edilmeyeceği, sağlıklı iletişimin kurulması yönünde yaptırımlarının da devam ettiğini açıkladı.

Dr. Erenoğlu konuşmasında şunlara yer verdi:

 “ Hastanelerimize başvuran her hasta için karşılama, muayene, tetkik ve tedavinin tüm aşamalarında nezaketin ve güler yüzün sürekli olması yönünde ısrarlı denetim ve gözlemlerimiz devam ediyor. Hastaneyi full donatmışız ama hastalarımıza gereken ilgiyi, güler yüzü veremedikten sonra bizim başarımızdan veya hasta memnuniyetinden bahsetmemiz mümkün değil. Yöneticilerimizde çalışanlarımıza rol model olacaklar.  “

Yoğun Bakım Yatak Sayılarımızı Arttırdık

İlimizdeki yoğun bakım yatak sayılarında da artışa gittiklerini belirten Genel Sekreter özellikle 3. Basamak kabul edilen ağır hastaların kaldığı yoğun bakım ünitesinin yatak kapasitesini 9’dan 18 e çıkarttıklarını bildirdi. Yeni doğan, dâhiliye, göğüs ve genel olmak üzere toplamda 58 yatakla yoğun bakım hizmetlerini yürüttüklerini ifade etti.

Tıbbi Cihaz Alımlarımız Devam Ediyor.

 “Sağlık Tesislerimize 2015 yılı başından itibaren toplamda 26 kalem (68 adet) Tıbbi Cihaz alımı yapılmıştır. “ diyen Dr. Ayhan Erenoğlu toplam maliyetinin 566 bin 708 TL olduğunu ayrıca 1 milyon 400 bin TL ‘de anjiyo cihazının değerlendirilebileceğini vurguladı. Önümüzdeki günlerde Karaman Devlet Hastanesine ESWL ( Kapalı Böbrel Taşı Kırma Cihazı) ve Mamografi Cihazının alınacağının da altını çizdi. 

ADSM Taşınıyor

Devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarından da bahseden Genel Sekreter Ermenek Devlet Hastanesinin inşaatının % 85’inin tamamlandığını, bittiğinde çok güzel bir hastane olacağını vurguladı. Ermenek Devlet Hastanesine tomografi cihazının alınması için girişimlerde bulunduklarını da belirtti.

Karaman Ağız Diş Sağlığı Merkezinin (ADSM)  gerek konum olarak gerek hizmet açısından fiziki koşulların yetersizliğini dile getiren Erenoğlu taşınması yönünde Sağlık Bakanlığı ile gerekli yazışma ve görüşmeleri yaptıklarını,  önümüzdeki günlerde 82 olarak tabir edilen Eski Devlet Hastanesi Ek Binasının tadilatıyla birlikte yeni yerine taşınmasının planlandığını söyledi. 

İlimizde Gerçekleştirilen Toplam Doğumların  % 84 ‘ü Bizim Kurumlarımızda Gerçekleştiriliyor.

İl genelinde yapılan tüm doğumların %84’ ünün Genel Sekreterliğimize bağlı Sağlık Tesislerinde gerçekleştiğini vurgulayan Genel Sekreter toplamda 5 doğum masası 93 Ebe ve 4 Jinekologla bu kadar hizmetin verildiğini dile getirdi.  “ Bu rakam bizler için memnun edici bir sonuç. Ülke genelinde özel hastane olan hiçbir ilde bu kadar yüksek bir oranda doğum yapılan kamu hastanesi yoktur sanırım “şeklinde konuştu.

Onkoloji Hizmet Birimi Hizmete Başladı

Ayaktan Onkoloji Hizmet Biriminin Fiziki ve Tıbbi altyapısının ve personellerin eğitimlerinin tamamlandığını belirterek bugün itibaren halkımızın hizmetine açıldığının müjdesini verdi.  Önümüzdeki dönem de medikal onkolog uzmanının da ilimize gönderilmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunulacağının da sinyalini verdi.

Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu sunumunun ardından tek tek basın çalışanlarının çalışmaları ile ilgili fikir ve önerilerini de dinledi. Basın çalışanları memnuniyetlerini dile getirerek kendilerini ağırladıkları için teşekkür etti.