Vali Murat Koca'nın Mesajı

Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “ 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak, kamuoyuna doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını sağlayan basın kuruluşları, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir görev ve sorumluluğu da üstlenmektedir. Basının, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkeleri ve etiğini gözetmesi gerektiği değerlendirilmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanları ile basın yayın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın Mesajı

“Basın mensupları çok önemli bir görev ifa ediyor. Basın sektörü, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biridir. Basın; Kamuoyunun oluşmasında, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araçtır. Basının işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi özgür olmasına bağlıdır.
Karaman basını son yıllarda hızla gelişti. Gazete sayısı arttı. İnternet haber siteleri yayın hayatına başladı. Basınımız çeşitlendi, renklendi. Değişik bakış açıları ortaya çıktı. Biz bundan dolayı memnunuz. Karaman Belediyesi olarak; gazetecilik yapan, bu işe gerçekten gönül vermiş arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu vesileyle tüm basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı'nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

KTSO Meclis Başkanı Gökhan Alkan , Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ın Mesajı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay “Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda; 
“Her zaman ve her yerde büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarını takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyoruz. Kentimizin yararına olacak her türlü çalışmada Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak basın mensuplarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Bu düşüncelerle her türlü şartta zorlu bir görev üstlenen ve her zaman büyük bir özveri ve toplumsal duyarlılık içinde görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Gazetecilik ve Basın Bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyoruz."dediler.

Karaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy'un Mesajı

Büyük bir özveriyle, çeşitli zorluklar içerisinde toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması, kamuoyu oluşturulması ve sorunların çözülmesi için şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan basın çalışanlarının bu özverili çalışmaları göz ardı edilemez.
Bu duygu ve düşüncelerle her türlü şartta zorlu bir görev üstlenen ve her zaman büyük bir özveri ve toplumsal duyarlılık içinde görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, esenlik ve başarılar dilerim.

SMMMO Başkanı İbrahim Ayhan Şancı'nın Mesajı

Toplumun hızlı ve doğru bilgiler ile aydınlatılması, olumsuz konuların irdelenmesi ve konularla ilgili kamuoyu oluşturulması işlerini yerine getiren Basın Kuruluşlarımız ve mensupları kutsal bir görev ifa etmektedirler.


Bu kutsal görevi ifa ederken, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayıp halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan tüm basın mensuplarımızın ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.